Onlangs plaatsten wij ons interview wat wij hielden met Noisecontrollers. Hierin werd onder andere Arjan’s solo carriere besproken maar kwam ook zijn nieuwe Album aanbod. Nu werden wij natuurlijk wel nieuwsgierig naar zijn solo project en wilden wij graag All Around zoals het nieuwe album heet, met eigen oren beluisteren. Wat onze gedachte zijn over dit nieuwe Noisecontrollers Album lees je in onderstaande recensie.

All Around

Twee jaar na het uitkomen van het eerste album E=NC² is Noisecontrollers terug met een nieuw album. Na een bewogen periode, mede door het vertrek van Arjan, besloot Bas Oskam zich weer aan een album te wagen getiteld All Around.

DJ2DJ_NoiseControlers_All_Around_Album_Recensie

Album

Het album start met het zomerse Static. Door het lekkere gitaar rifje waan je je direct in het park op een zonnige dag en ook de melodie is lekker euforisch en een goede opwarmer voor de rest van het album. Hierna volgt de titeltrack van het album, All Around. Wederom een track die goed in elkaar zit, maar helaas niet altijd uitblinkt in originaliteit. Hierna volgt de eerste samenwerking van het album. Samen met Waverider heeft Bas hier een toffe plaat neergezet waarin de stijlen van beide artiesten duidelijk in terug te vinden zijn.

En na het ietwat doorsnee Circles volgt daar opeens ongeveer het hardste nummer van het album. Met What?! komen de harder donkere kicks erin en nemen de screeches en ruige vocals de overhand. En wanneer je na de climax denkt dat de track klaar was heb je mis, want er volgt nog een gaaf stukje dubstep waarna het nummer verder versneld naar de 170 BPM.

Hierna keert de rust weer terug met enkele nummers als Feel So Good, Allways Orange, The Day en Light. Stuk voor stuk lekker tracks met de herkenbare Noisecontrollers sound.

Naast deze tracks zijn er ook nog enkele platen die een speciale vermelding verdienen. Zo is Down Down wellicht het beste nummer van het album met sterke vocalen, enorm goede sounds en een vette drive. In het interview dat wij eerder met Bas hadden gaf hij al aan dat dit duidelijk zijn favoriete track van het album is.

Ook de remix van de track Faster N Further door de Bass Modulaters verdient een eervolle vermelding. Het origineel van de track was steengoed en dus een gewaagde keuze om te remixen, maar de mannen van Scantraxx zijn daar zeker in geslaagd met een energieke track tot gevolg.

Later op het album vinden we de volgende twee samenwerkingen met andere artiesten. De eerste is Cats, Jets & Breaks met hardstyle icoon Wildstylez. Een groots opgezette track met bombastische vocalen en een harde climax. De laatste samenwerking op het album is met Taylr Renee, een chick met een gouden keeltje. Haar vocalen komen dan ook goed tot haar recht in het energieke People Of The Sun.

Tot slot zijn er nog enkele wat meer experimentele tracks op het album te vinden zoals de Deep Mix van All Around en de Down versie van Down Down. Beide hebben niet de typerende Hardstyle  sound, maarr ze liggen wel lekker op het gehoor.

Conclusie

Samenvattend kunnen we zeggen dat Noisecontrollers weer een sterk album heeft afgeleverd met voor ieder wat wils. Tracks die er voor ons echt uitspringen zijn Down Down, Have You, Cats, Jets & Breaks en de remix van de track Faster N Further door de Bass Modulaters. Natuurlijk raden wij eenieder aan om het album zelf eens te beluisteren. All Around is inmiddels verkrijgbaar via o.a. Bol.com, iTunes en natuurlijk Hardstyle.com.

Hier kun je overigens ons exclusieve Interview dat we met Noisecontrollers hielden, terug lezen.