Een hoofdtelefoon is onmisbaar voor een DJ. Dit wordt dan ook niet gezien als een accessoire maar een noodzakelijk hulpmiddel om te kunnen draaien. Nu is een hoofdtelefoon zo persoonlijk dat niet iedereen dezelfde wensen hieraan stelt. De een wil dat de schelpen over de oren valt, de ander vind het weer fijner als ze op het oor zitten. Ook is het geluid welke de drivers produceren heel persoonlijk, de een wil een bass heavy en de andere een zo neutraal mogelijk geluid. De drie populairste headphones zijn de HDJ-2000 van Pioneer, Crossfade M100 van V-Moda en natuurlijk de HD-25 van Sennheiser. De laatste is al jaren de favoriet van menig artiest. Ook is al vaak geprobeerd deze te evenaren, echter tot nu toe zonder succes. Onlangs bracht het merk NOCS haar NS900 op de markt, deze werd niet neergezet als HD-25 concurrent maar had er toch wel veel van weg. Natuurlijk waren wij benieuwd wat NOCS met hun nieuwe HP levert en hebben wij de NS900 eens aan de tand gevoeld. Onze mening lees je in onderstaande review: Klinkt de NS900 nou zo goed als hij eruit ziet of niet?

DJ2DJ_Review_NOCS_NS900-5

Eerste Indruk

De NS900 oogt als een zeer mooie hoofdtelefoon, Oké dit is uiteraard persoonlijk maar hij ziet er gewoon netjes afgewerkt uit. Ook voelt de HP stevig, wat zwaar maar vooral degelijk. En dat straalt hij ook uit.

Bouwkwaliteit

Zoals ik al aangaf voelt de NS900 degelijk! Het is gewoon een erg robuuste, goed gebouwde hoofdtelefoon die zeker tegen een stootje kan. Collega Marc en ik testen hem tijdens een lange avond draaien waar wij hem flink hebben kunnen testen op allerlei fronten, echter gaf de 900 geen kick. Er is ook echt geen krasje op te ontdekken! Bij de hoofdtelefoon word een verwisselbaar dik krulsnoer geleverd waar een verloop adapter bij zit zodat je zowel een mini als grote jack aansluiting hebt. Ook de stekkers welke in de oorschelpen steken zijn verwisselbaar, erg fijn mocht er onverwacht toch ooit is misgaan met je hoofdtelefoon. De oorschelpen zijn van leer en de hoofdband van rubber. De constructie zelf is van buigzaam metaal.

In Gebruik

De NS900 is een hoofdtelefoon die goed op zijn plaats blijft, hij drukt zichzelf vast op het hoofd. Nadeel hierbij is dat de 40mm oorschelpen wel wat last aan je oren kunnen geven, zeker als je bril dragend bent. Ook laat hij zich gemakkelijk in verschillend posities plaatsen en is een oor monitoren geen probleem. Let wel op dat de schelpen niet kantelbaar zijn, wel in hoogte instelbaar voor een betere pasvorm.

Ook fijn om te zien dat NOCS er een tas met ritssluiting bijlevert, zo kun je de hoofdtelefoon goed beschermd vervoeren.

Geluid

Hierover was ik aangenaam verast! De NS900 heeft een erg fijn geluid, ik zou durven zeggen dat hij beter klinkt dan de HD-25 (let wel op, het blijft allemaal persoonlijk). Hij heeft een nette verdeling van hoog, midden en laag en verliest dankzij zijn stevige op het oor aansluiting geen geluid. Een erg groot pluspunt als je het mij vraagt. Ook collega Marc was erg onder de indruk van de NS900.

Voor en Tegens

+geluidskwaliteit
+bouwkwaliteit
+afneembaar snoer
+bijgeleverde tas
+sluit goed aan op de oren
-prijskaartje
-bij lang dragen kan er pijn aan de oren ontstaan 

Conclusie

NOCS levert met de NS900 een zeer mooie hoofdtelefoon die er niet alleen goed uitziet maar ook nog eens goed klink. Hij is netjes afgewerkt. De onderdelen zijn makkelijk zelf te vervangen en er word en fijne tas meegeleverd. Mocht deze headphone binnen je budget vallen, dan zou ik aanraden om hem te beluisteren want hij klinkt gewoon erg goed!

De NS900 is verkrijgbaar voor een verkoopprijs van: 222,-