Gisteren was het effe druk op kantoor. Native Instruments kwam met maar liefst een stuk of vijf persberichten en dus nieuwe produkten c.q. updates. Echter, één van die nieuwe produkten trok meteen onze aandacht en dat was de Komplete 8 Ultimate software bundel. Why you ask? Nou omdat je met deze bundel een gigantisch arsenaal aan instrumenten, effecten en geluiden krijgt. Met deze bundel in je bezit is het even heel goed nadenken wat je nog meer zou kunnen wensen om je muziekproduktie setup te verbeteren. Natuurlijk willen we onze Rob Papen instrumenten en de Sylenth bijvoorbeeld niet missen, maar met Komplete 8 Ultimate heb je volgens ons echt een Ultieme Software bundel in handen.

Externe HD

Een ander geweldige feature van deze bundel is dat alle instrumenten en effecten staan op de bijgeleverde USB 2.0 (externe) Hard Disk. Hierop staan dus maar liefst 50 instrumenten (VSTi’s) met meer dan 13.000 sounds/geluiden en 240 GB aan sample content. Dit is dus echt ‘gigantisch’. Met deze hoeveelheid aan content en mogelijkheden is echt elk dance genre mogelijk. Via deze externe HD is een snelle en gemakkelijke installatie natuurlijk verzekert, plus je hebt een kompakte en stabiele back-up van je software!

Kostplaatje

Maar goed. Nu gaan we effe zaken doen. Wat kost deze grap dan? Tja, het is dus ook een ultiem prijsje geworden. Komplete Ultimate kost 999 Euro! Zou je alles los moeten kopen dan zou je natuurlijk veelen veel meer moeten betalen. Ultimate vertegenwoordigd een prijs van slechts 20% in verhouding tot de kosten als je het dus los zou moeten kopen. Heb je al een ‘eerdere’ versie van Komplete dan kun je naar Ultimate upgraden voor een prijs van 499 Euro.

Komplete 8

Naast de, zeg maar, mega versie Ultimate, brengt native Instruments ook de ‘normale’ versie van Komplete uit. Maar, wat je maar normaal kan noemen want deze versie heeft 27 instrumenten, 11.000 presets en meer dan 100 GB aan sample content aan boord. Méér dan genoeg om je muziekproduktie op gang te brengen lijkt ons.

Beide versies krijgen overigens de nieuwe Kontakt 5 Sampler en Guitar Rig 5 Pro (effect rig) mee. Daarnaast de Reaktor 5.6 versie en de Massive, FM8 en Absynth VSTi’s voor een ultieme synthesizer line-up. Ook worden in deze bundels NI’s laatste instrumenten en effecten zoals de Transient Master en de Studio Drummer (Kontakt 5 instrument) meegeleverd.

Prijs en Beschikbaarheid

Zoals eerder gezegd de prijs van Komplete 8 Ultimate bedraagt 999 Euro, met een update vanaf eerdere versie 499 Euro. De ‘kleine’ versie van Komplete 8 kost 499 Euro, met een update van eerdere versie 199 Euro. Beide versies zijn vanaf 1 september verkijgbaar.