Vorige maand was het de beurt aan Native Instruments om hun Traktor Pro software naar de iPad te brengen. En dat hebben ze goed aangepakt. De app is een compleet nieuw ontwikkelde versie voor iOS geworden. Met een afwijkende layout maar met dezelfde kwaliteit is Traktor DJ een sterke app voor de ‘gewone’ DJ maar zeker ook de Pro DJ geworden.

Traktor DJ App

De app heeft twee decks die elk een 3-band EQ en filter sectie hebben. Daarnaast heb je de beschikking over 8 Traktor effecten. Door het gebruik van de bekende iOS features zoals swipe, pinch en multi-touch bewegingen, krijg je met Traktor DJ een professionele, hoge kwaliteit mix ervaring voor op je iPad. De app kan gebruikt worden door de beginnende DJ alsook de professionele DJ, of het nu als voorbereiding voor je set is of als volwaardig mix systeem. Gebruikers van de app kunnen intuïtief waveforms manipuleren via ‘touch’, muziek ‘pakken’ met twee vingers en meteen een loop maken, scratchen, cue points instellen om live te re-editten, en ook browsen en navigeren van je muziek collectie, etc. Alle basisfuncties van de Traktor Pro software maar dan zo ontworpen dat ze via touchscreen gebruikt kunnen worden.

Native Instruments heeft voor de app een serie van tutorials uitgebracht zodat gebruikers toch wat makkelijker (en sneller) het gebruik van de diverse functies onder de knie krijgen. Onderstaande Youtube speler is een ‘playlist‘, tutorials volgen elkaar dus op of je drukt op het icoontje “|<” voor de volgende video.

Gerelateerd: Native Instruments brengt Traktor DJ App uit.