Gisteren heeft Native Instruments de volgende versie van haar KOMPLETE software bundel aangekondigd. Deze software bundel is populair onder veel dance producers. KOMPLETE 9 en KOMPLETE 9 Ultimate zal vanaf 27 maart verkrijgbaar worden. De software bundel voor muziekproduktie bevat een arsenaal aan instrumenten en effecten. Bij versie 9 betekent dat er 6 nieuwe instrumenten en effecten zijn toegevoegd. Belangrijkste zijn de eerder geteasde BATTERY 4 en de MONARK monosynth.

Nieuwe Effecten en Instrumenten

Naast nieuwe effecten zoals SOLID MIX SERIES, de SESSION STRINGS en de THE GIANT upright piano instrument en een instrument voor atmosferische texturen en ‘soundscapes’, zijn de twee belangrijkste toevoegingen van KOMPLETE toch wel BATTERY 4 en MONARK.

BATTERY 4 is de complete opnieuw ontworpen drumcomputer/beatsampler met verbeterde zoekfunctie en nu ook ‘side-chaining’. Ook kun je nu effecten een stuk makkelijker routen. Samengevat heeft BATTERY 4 een flinke boost in de verbetering van de workflow gekregen.

De MONARK is de monosynth die Native Instruments al enkele weken terug heeft geteased. Na jarenlange ontwikkeling heeft NI een top monofonische synth uitgebracht die perfect is voor bas en lead sounds voor EDM en Hip Hop genres.

Komplete 9 en Komplete 9 Ultimate

Bij de normale versie krijg je maar liefst 33 instrumenten en effecten. Hierbij krijg je 12,000 inspirerende geluiden en presets met meer dan 120 GB aan premium samples. Ga je echter voor de Ultimate versie van KOMPLETE dan krijg je de beschikking over 65 effecten en instrumenten. Bij de Ultimate versie zitten meer dan 370 GB aan geluidscontent!

Welke versie je ook kiest, met KOMPLETE heb je een zeer uitgebreide software bundel waarmee je een complete muziekproduktie kan opzetten. De beide versies zullen tegen dezelfde prijs verkocht gaan worden als versie 8!

Zoals gezegd zullen beide versies tegen de orijs van de oude versie aangeboden worden. KOMPLETE 9 tegen 500 Euro en KOMPLETE 9 Ultimate tegen 1000 Euro. Verder zullen er ook diverse upgrade opties beschikbaar komen voor bezitters van eerdere versies…