Vandaag presenteerde Native Instruments officieel hun nieuwste toevoeging vaan de Traktor Kontrol serie, namelijk de Traktor Kontrol D2. Deze controller is volledig gericht op het creatieve proces rond jouw dj set en door middel van de touch-and-see workflow kun je jouw aandacht volledig richten op de controller in plaats van je laptop. Daarnaast zal de D2 net zoals de S8 natuurijk ook Native Instruments nieuwe sound format STEMS ondersteunen, wat de deur opent naar tal van creatieve dj mogelijkheden.

Native Instruments Presenteert De Traktor Kontrol D2 Controller Deck

Een van de key features van de Kontrol D2 is het full color scherm waar de waveform wordt weergegeven of waar je door middel van de browse knop naar je volgende track kunt zoeken. Verder kun je op het performance scherm informatie vinden over bijvoorbeeld BPM, key, filter, of effecten en kun je deze parameters ook aanpassen. Daarnaast vind je op de controller een LED gestuurde touch strip, waarmee je de controle hebt over de pitch en waar je zelfs mee kunt scratchen.

Samples en loops zijn met de Kontrol D2 gemakkelijk in je set te verwerken door middel van de 4 Deck faders, die corresponderen met je remix decks in Traktor. Met de acht color coded pads kun je deze samples vervolgens triggeren, spelen met je hot cues of live tracks remixen in freeze mode. Daarnaast zijn deze pads zo ingericht dat je probleemloos aan de slag kunt met het eerder genoemden STEMS format.

Native Instruments Presenteert De Traktor Kontrol D2 Controller Deck

Zoals we van Native Instruments gewend zijn is de Kontrol D2 erg compact en dus ideaal voor de mobiele dj. Dit doet echter geen afbreuk aan de bouwkwaliteit van de controller en kun je de Kontrol D2 naadloos gebruiken bij iedere setup of in een club.

Wij worden in ieder geval erg nieuwsgierig na het horen van dit nieuws en de volgende video versterkt dit gevoel alleen maar, dit moeten we hebben!

Wat zijn jouw verwachtingen van de Kontrol D2, is dit (in combinatie met STEMS) “the next big thing in Dj-ing?” Laat het ons weten in een reactie!