Vandaag heeft Native Instruments haar ‘kleine’ Maschine dan eindelijk onthult. We wisten al langere tijd dat hij er aan zat te komen. Deze Maschine Mikro maakt gebruik van de volledige Maschine software maar slechts met tweederde aan omvang en gewicht van de grotere Maschine controller.

Hardware VSTi Controller

Zoals gezegd is de Mikro gebaseerd op de grotere Maschine controller. Hij maakt gebruik van dezelfde 4×4 matrix met druk-gevoelige drum pads die bekend staan om hun geweldige respons en gevoel. De Maschine Mikro controller gebruikt dus dezelfde Maschine software met haar veelzijdige patroon gebaseerde live en step sequencing. Verder heb je ook VST en AU hosting, real-time audio recording, sample editing en geavanceerde multi-effects.

Content

De Mikro versie heeft maar liefst 6 GB aan content (dezelfde Maschine Sound Library), die je natuurlijk nog meer kan uitbreiden met de Maschine Expansions, alsook de gratis Komplete Elements geluidscollectie. Met de laatste 1.7. software versie heb je ook nog eens het voordeel van de integratie met Komplete 8 en Komplete 8 Ultimate die zorgt voor geavanceerde sound browsing en parameter mapping van alle instrumenten en effecten in deze bundels.

Introducing Maschine Mikro

De nieuwe Maschine Mikro controller zal vanaf 1 oktober leverbaar zijn tegen een prijs van 349 Euro.

Update 29 September: Native Instruments heeft ons inmiddels laten weten dat de controller wereldwijd beschikbaar is!