NI-kontrol-x1-mk2-3-dj2dj_nlNative Instruments start vandaag met hun nieuwe serie; THE FUTURE OF DJING. Dit is een nieuwe video serie waarin internationale artiesten centraal staan. Zei bespreken hierin nieuwe technologie en hoe TRAKTOR er voor zorgt dat ze extra creatief kunnen zijn. Tijdens de zomer van 2014 zal in THE FUTURE OF DJING menig artiest hun techniek laten zien.

Marc Kinchen

In deze eerste video staat house icoon Marc Kinchen aka MK centraal. Marc verteld hoe technologie hem heeft geïnspireerd om zijn DJ carriere nieuw leven in te balzen. Hij ziet de toekomst van DJ software als een mengelmoes van DJ en Live productie tegelijk.

Record Store Day

Native Instruments bracht de dag door met Marc, ze spraken over de evolutie van de DJ/producer, maakt een in-store verschijnen, en treed op tijdens het Lovelife Festival held in de Arches club. Marc zie je veelvuldig zijn KONTROL X1’s gebruiken. Hij is een veelvuldig gebruiker van de multi-purpose touch strip waarmee hij effecten bedient, loops en beat-jumping.

The FUTURE OF DJING

Deze video serie is bedoeld om discussies los te krijgen tussen artiesten, labels en de media over de toekomst van DJing. Als een bonus, geeft Native Instruments vijf door Marc gesigneerde TRAKTOR KONTROL X1 controllers weg. Om te winnen, moet je een reactie achterlaten op Native Instruments Facebook post. De vijf winnaars zullen willekeurig gekozen worden.