We hadden de geruchten wel gehoord maar ook voor ons blijven geruchten vaak niets meer of minder dan geruchten. Echter, Native Instruments heeft de geruchten uiteindelijk gewoon bevestigd door de nieuwe MASCHINE STUDIO samen met MASCHINE 2.0 Software aan te kondigen! Het eerste wat ons aan de controller opviel is de aanzienlijke grotere afmetingen. Dit moest ook wel want er zijn een aantal opvallende, nieuwe hardware aanpassingen aan de MASCHINE uitgevoerd.

NI_Maschine_Studio_Black_White-dj2dj_nl

MASCHINE STUDIO

Hij is dus een stuk groter geworden vanwege enkele hardware toevoegingen. Om te bgeinnen zijn er twee kleuren (hoge resolutie) displays bijgekomen, een level sectie en de meest opvallende aanpassing, een jogwheel voor de nieuwe edit sectie. Met name deze laatste aanpassing zorgt voor een snellere manier van werken tijdens het editten van bijvoorbeeld je samples en de settings van zaken zoals bijvoorbeeld volume, tempo en swing. De kleuren displays geeft de gebruiker de mogelijkheid om de workflow te verbeteren door snelle en goede informatie.

MASCHINE 2.0 Software

Ook deze heeft een heftige upgrade gekregen. Naast de 8GB aan “geluiden”en content, krijg je met de nieuwe versie vijf nieuwe Drum synths tot je beschikking. Andere extras zijn een nieuwe channel-strip, een nieuwe mixer pagina én een compleet nieuwe audio engine! De nieuwe engine kan veel meer instrument, effect en plugins aan plus voegt een sidechain functie toe. Al met al krijgt de audio engine een kwalitatieve (pro) upgrade.

De ‘groove production studio‘ zal ook meteen bij release in het wit verkrijgbaar worden.

Specificaties

– studio controller
– kleur: zwart
– ingebouwde audio- en midi-interface
– 16 aanraakgevoelige multi color-pads
– jogwheel
– uitgebreide transport-controls
– 2 grote kleuren LCD-schermen
– onbeperkt aantal groepen
– vernieuwde mixer-sectie
– side-chaining
– ingebouwde standaard
– inclusief: Maschine 2.0 software, Massive, Scarbee Mark I, Prism, Solid Bus Comp

De nieuwe Native Instruments MASCHINE Studio komt in november uit en gaat rond de 1000 Euro kosten.