Na de aankondiging van het eerste deel van de line up in maart, presenteerde Mysteryland gisteren het volledige programma. Eerder genoemde artiesten als Hardwell, Martin Garrix, Loco Dice en Art Department zijn aangevuld met onder andere Kaskade, Umek, Pan-Pot, Henrik Schwarz (live), Blawan, Sadar Bahar, Bass Modulators, Pendulum DJ set & Verse, Olivier Weiter, Julian Jordan, Black Coffee, Le Youth en DIO. Het langstlopende elektronische muziek festival ter wereld vindt plaats op 23 augustus, op het voormalig Floriadeterrein in Hoofddorp.

mysteryland-2014-dj2dj_nl

Variatie op 22 stages

Mysteryland barst op 23 augustus weer uit haar voegen. Mysteryland vertegenwoordigt  het breedste aanbod muziekstijlen: van bigroom house tot afrobeat, van vrolijke tropische acts tot knallende techno, van beukende hardstyle tot funky jazz en van dreunende dubstep tot house in alle soorten en maten. Mysteryland werkt samen met uiteenlopende toonaangevende hosting partijen. Zo presenteren CLR, Hyte, Red Bull Studios Live & Studio 80 een veelbelovend techno programma met aanstormend talent en levende legendes. De indoor mainstage ‘The Big Top’ wordt door Don’t Let Daddy Know geprogrammeerd met bigroom house en bij Q-dance en Qult worden de hardere stijlen vertegenwoordigd. Resist verzorgt een programma van trap tot drum and bass. Verder nemen onder andere L’Afrique, The Amazing Agency en Bollywood Bar een aantal intieme stages voor hun rekening, die in het teken staan van hiphop, R&B, afrobeat, disco, afro-deephouse en diepe soulful house.

Eén grote ontdekkingsreis

Mysteryland is wederom één grote ontdekkingsreis. Buiten de muzikale feestvreugde biedt Mysteryland ook heel veel creatieve, kunstzinnige  en smakelijke pareltjes. Zo heeft Kate Raudenbush, een Amerikaanse kunstenares die vooral bekend is van haar installaties op Burning Man, een creatie voor Mysteryland gemaakt en is het Sprookjesbos rijkelijk gevuld met lichtkunst, bizarre acts, kleine verrassingen en schattige eethuisjes. Aan de andere kant van het terrein pronkt bij Pineapple Paradise een reusachtige ananas waarin acts zijn geprogrammeerd als Trafassi, DJ Moortje en Kuenta i Tambu.

Ook is er dit jaar voor het eerst een uitgebreid literair programma vol toonaangevende (jonge) schrijvers zoals Kluun, Lize Korpershoek en Yuki Kempees, spreekt Cultheld én kermisfan Maikel van Hoof (wereldberoemd van Man Bijt Hond) de bezoekers live toe bij de Turbo Polyp, kunnen festivalgangers hun chakra’s zuiveren bij de Healing Garden en dans je met het gras tussen je tenen op luisteren naar de wereldse klanken bij Totem. Op het festival kunnen bezoekers verder genieten van glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, fair trade, veganistisch en biologisch eten en drinken. Daarnaast is er een echt restaurant van topchef Jonathan Karpatios, die uitsluitend met producten kookt uit de regio Haarlemmermeer en veel van zijn lekkernijen zelf verbouwt.

Daarna kunnen de Mysteryland bezoekers ook nog croonen in de Jazzclub, losgaan met geisha’s bij Owari No Nai of als talentloze dj een optreden winnen bij Club Godverdomme.

Samenwerking met Red Bull Studio’s, Studio 80 en Kunstbende

Mysteryland heeft de laatste jaren steeds meer ingezet op talentontwikkeling en is samenwerkingen aangegaan met de Red Bull Studio’s, Studio 80 en de Kunstbende. Artiesten die hun sporen al verdiend hebben, kiezen een talent uit en begeleiden hem of haar in aanloop naar Mysteryland. Het resultaat is te horen op het festival bij Red Bull Studio’s Live & Studio 80. De winnaar van de Kunstbende 2013 opent de mainstage.

Alle namen op een rijtje vind je hier, Mysteryland Line Up.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.mysteryland.nl.

.