Mixvibes ontwikkeld alweer meer dan 10 jaar DJ Apps voor Mac, PC, iOS en Android en deze week komen ze met een nieuwe versie van hun mateloos populaire DJ app voor iOS, Cross DJ 2.0. Deze update – die zeker als een nieuwe versie gezien mag worden – is op verschillende punten verbeterd van zijn voorganger: Een nieuwe interface, nieuwe graphics en een volledig nieuwe weergave van de waveform.

Mixvibes Cross DJ 2 for iPad_Main view

Cross DJ 2.0 Vernieuwde Interface & Layout

Mixvibes heeft de interface voor de nieuwe versie van Cross DJ flink onder handen genomen. Zo hebben de simpele gradients plaats gemaakt voor geometrische vormen waarbij meteen de Mixvibes identiteit is meegenomen en verder is doorgevoerd. Daarnaast zijn de digitale ‘knoppen’ en ‘faders’ vergroot voor een beter gebruiksgemak.

Daarnaast is de layout van de Cross DJ app ook sterk verbeterd. Zo is in de iPad versie de mixer nu permanent zichtbaar. Verder werken de deck nu onafhankelijk van elkaar dankzij de swipeable afgescheiden tabs. Tot slot is de pitch zone groter, waardoor de accuratesse daarvan sterk is verbeterd.

Waveform View

De grootste aanpassing die MIxvibes aan de Cross DJ heeft gedaan is toch wel de introductie van de Waveform View. Door op de Sync meter te drukken komt dit scherm naar voren en worden de tracks die je op dat moment hebt draait visueel weergegeven. Dit brengt natuurlijk enkele voordelen met zich mee zoals het editen van je beat grid en een betere controle over je pitch-bend.

Mixvibes Cross DJ 2 for iPhone_Waveforms

Vanwege de prijs hoef je deze app in ieder geval ook niet te laten liggen: Cross DJ voor je iPad kost €8,99 en voor je iPhone €2,69. Beide zijn nu beschikbaar in de Appstore (iPad/iPhone).