Op Lakedance spraken we met Tim, Danny en Max van de Dirtcaps. Lees hieronder wat ze te vertellen hebben.

Lakedance_Interviews_DJ2DJ

Gasten, hoe is het?

Goed, druk maar vooral moe en we hebben een blessure in het team. Max heeft een rugblessure opgelopen.

Gister Starbeach, vandaag Lakedance en dinsdag Albufeira hoe houden jullie het vol?

Maandag kun je ons sowieso vinden aan de Costa brava in Spanje en dinsdag vliegen we door naar Albufeira. Door te slapen in het vliegtuig, veel drop eten (want dat is het geheime ding voor je keel). Wat ook een goede tip is, is dat je de airco niet aan moet zetten als je gaat pitten. Verder absoluut slapen wanneer je kunt slapen anders houd je het echt niet vol. Tactisch alchohol gebruik is ook wel een ding, af en toe een Jägermeister, die je er op dat moment net doorheen kan slepen.

Jullie nieuwe track, Sandro Silva X Dirtcaps – Someone Like U, komt maandag uit. Kunnen jullie hier wat meer over vertellen? Hoe is die tot stand is gekomen?

We kwamen Sandro tegen op tomorrowland, waar we vervolgens dikke maatjes zijn geworden. Sandro had nog een opzetje liggen en dat heeft hij doorgestuurd en vervolgens zijn we er mee aan de gang gegaan en zo is de samenwerking tot stand gekomen. Deze track wordt vandaag (10 Augustus) gereleased op het label van Armada.

Jullie Bekendheid wordt met de dag groter. Wat verwachten jullie binnen nu en 1 jaar?

We staan er zelf ook van te kijken. Wat we heel tof vonden was dat er gister op Starbeach een aantal gasten waren uit Oostenrijk met Dirtcaps shirts. Wij gaan er normaal dan vanuit dat het gasten zijn uit Nederland maar dat was dus niet het geval. Ze waren ook al te vinden op het TIKTAK Festival.
Wanneer we iets posten online merken we ook aan de reacties dat het steeds bigger en bigger wordt.

Sowieso komt er in oktober een tour in Amerika aan.

Primeur!!

We hebben net de vette EP samen met Yellow Claw uit gebracht, en daar verwachten we een goed staartje van. Max heeft de hele zomer super hard gewerkt aan nieuwe muziek. In September komt er een Dirtcaps Original track uit, maar daar kunnen we nu nog weinig over zeggen. We hebben ook verschillende remixen klaarliggen, onder andere samen met Hardwell, W&W en Fatman Scoop. Voor W&W hebben we de officiele remix gemaakt van Don’t Stop the Madness.

Hoe is jullie rolverdeling precies en wat hebben jullie bij qua gear?

Tim: ik heb altijd een nektas mee waar persoonlijke spullen inzitten, in Nederland heb ik altijd mijn eigen microfoon bij maar die neem ik niet mee naar het buitenland. En natuurlijk de zonnebril is altijd belangrijk, evenals de Dirtcaps Snapbacks.
Max: Zelf heb ik altijd me USB stick bij waar alle muziek op staat. En we hebben altijd wel een extra shirt bij ons, we moeten wel fresh voor de dag komen.
Danny: We hebben altijd de HD-25 bij van Sennheiser.

Meer tracks

Max: Er komt ook nog een track uit op het label Ministry of Sound samen met Tom Piper maar die is meer gericht voor de Australische markt waar we ook gaan draaien. We hebben ook met Uberjak’d in de studio gezeten want hij was in Amsterdam en daar is ook al gelijk iets uit gekomen. Dus dat willen we eigenlijk ook nog snel gereleased hebben.

Dirtcaps_Lakedance_DJ2DJ_Interview

Bedankt mannen voor het interview!