Laidback Luke’s carrière kent vele hoogtepunten, van top 10 singles in diverse charts, tot het bereiken van de top 20 van de DJ Mag top 100. Met de aankomende release van zijn derde album ‘FOCUS’, is Luke vastbesloten weer een hoogtepunt aan zijn carrière toe te voegen.

“Dit album is het resultaat van een persoonlijke uitdaging die ik met mijzelf ben aangegaan: het maken van 30 tracks in 30 dagen. Ik ben blij dat dit gelukt is en heb samen met mijn team de beste tracks geselecteerd voor het album. Nu kan je zeggen: ‘Kwaliteit kost tijd’, maar luister eerst naar het album, voordat je oordeelt…”

Laidback Luke Brengt Nieuw Album Uit

Van zijn vooruitstrevende house en techno sound in de jaren ’90 tot de stadium vullende EDM sound van zijn huidige werk, Luke z’n eclectische pad in de dance scene is terug te horen in zijn nieuwe album. De variatie van de diverse stijlen geven een duidelijk beeld van Luke’s visie op de hedendaagse dance scene. Door het maken van remixen voor grote namen zoals Robin Thicke & Pharrell, Donna Summer en Calvin Harris is hij erg ervaren met het werken met vocalen en de opbouw van nummers, wat geholpen heeft bij het vormen van dit album.

FOCUS is alles waar Luke voor staat; diversiteit, kwaliteit en vakmanschap. Met FOCUS roept Luke mensen op om precies dat te doen; Focus… Ga er voor zitten en luister goed naar het album. Waardeer de diversiteit en laat het album tot zijn recht komen.

Het album bestaat uit 16 nummers, inclusief samenwerkingen met ’s werelds meest vooruitstrevende en legendarische artiesten, zoals Benny Benassi, Yellow Claw, Trevor Guthrie, GTA en D.O.D. De eerste single van het album, een samenwerking met Trevor Guthrie, wordt op 12 oktober uitgebracht op Mixmash Records. De single ‘ Let It Go’ is een goed voorbeeld van de diversiteit aan stijlen die op het album aan bod komen.

“Ik hou van Focus, omdat het echt is. Het is geen truc om meer te verkopen, het is iets wat niet ik eerder heb gedaan. Het is de muziek die ik graag maak, waar ik graag naar luister en op dans. Het is een combinatie van verschillende elektronische stijlen, omdat in mijn ogen alle stijlen familie van elkaar zijn. Commercieel of underground, ik vind ze allemaal geweldig” 

Luke is een echte tastemaker, hij was een van de eerste die DJ’s als Avicii, Afrojack, Hardwell en Blasterjaxx aan het begin van hun carrière in de spotlights zette. Zijn eigen label Mixmash Records blijft één van de grootste successen op Beatport. Met zijn radioshow die over de hele wereld wordt uitgezonden brengt hij zijn sound naar miljoenen luisteraars. Zijn Super You&Me feesten in clubs als Story in Miami en Electric Brixton in Londen en podiums op grote festivals als Tomorrowland en Beyond Wonderland trekken massa’s mensen van over de hele wereld aan.

Zijn carrière is het bewijs van hard werken, toewijding en het doen van dingen op zijn eigen manier. Naast zijn DJ/Producer carrière is Luke ook Wereld Kampioen Kung-Fu en columnist voor het Amerikaanse muziek magazine Billboard. Alleen een echte superheld kan dit alles tegelijkertijd succesvol uitvoeren!

“Als je goed luistert hoor je de liefde die erin zit. Het is de vrijheid en variatie die er voor zorgen dat ik elke dag opnieuw verliefd wordt op het produceren van muziek”. – Laidback Luke

FOCUS wordt op 6 november uitgebracht op Mixmash Records, via iTunes, Spotify, Beatport en alle andere grote download portals.

http://www.laidbackluke.com

https://www.facebook.com/OfficialLaidbackluke?fref=ts

https://twitter.com/LAIDBACKLUKE

www.soundcloud.com/LaidbackLuke