Vandaag hebben we een interview met Kriss One. Hij heeft releases op labels zoals Dim Mak, Spinnin en MixMach op zijn naam staan en draait niet alleen in binnenland maar ook Marrakech Marokko, Bulgarije en Barcelona in Spanje om maar een paar locaties noemen. Ook was Kriss een aantal keer te gast voor een We Can Mix bij ons en inmiddels vonden wij het tijd worden om een interview te houden met deze drukke upcoming artiest!

Kriss-One

Vertel even in het kort wie je bent voor de mensen die je nog niet kennen.
Mijn naam is Chris Breuer, een 30 jarige Tilburger. Momenteel woonachtig in Waalwijk en ik ben DJ/Producer onder de naam Kriss-One. Ik draai het liefst een mix van Jackin & Future House met UK Bass invloeden.

Wat neem jij altijd mee in je dj bag?
Allereerste natuurlijk mijn USB Sticks met muziek. Want een DJ zonder muziek is als timmerman zonder hamer. Dat kan natuurlijk niet. De sticks die ik al een aantal jaar gebruik zijn van het merk Corsair, type Survivor. Knappe jongen die deze dingen kapot krijgt.

Daarnaast heb ik natuurlijk mijn headphone bij me. Mijn ‘speciale Headphone’. Ik heb een customized Headphone die op een douchekop lijkt en die MOET ik altijd bij me hebben. Daarmee draai ik het fijnst, ook al verklaren een hoop mensen me voor gek. I don’t care! Van origine is de oorschelp van de AIAIAI TMA-1. Ik ben op het idee gekomen om deze headphone te gebruiken omdat ik het bloed irritant vond om een ‘normale’ headphone steeds om mijn nek te hebben hangen. Dus legde ik de headphone steeds ergens in de DJ booth. Doordat het nogal vaak voorkwam dat ze daardoor op de grond vielen, en kapot gingen, heb ik uit wanhoop een keer zo’n ‘lollipop headphone’, ja zo noemen ze het volgens mij, gekocht.

Ik kocht er eentje van Numark maar die schelp was binnen 2 gigs al aan het kraken vanwege de belabberde kwaliteit. Toen zei een DJ collega van mij dat een Technics rp-dh1200 schelp even groot was en dat hij deze er wel in kon zetten. Zo gezegd, zo gedaan en mijn eerste lollipop headphone was geboren. Na deze op een positieve manier intensief gebruikt te hebben ben ik op zoek gegaan naar een wat steviger model en ik ben via Ebay uiteindelijk op de headphone gekomen die ik nu een jaartje in gebruik heb. Hieronder zie je precies waar ik het over heb.

Kriss_One_Headphones

Verder zit er altijd een reserve LAN link kabeltje voor de Pioneers bij zodat ik in alle omstandigheden deze dingen kan linken, mocht een opdrachtgever dit vergeten zijn.
Verder een extra shirtje, een petje, een pakje kauwgom en voor de zomerse gigs een zonnebrilletje.

Heb je producties die binnenkort uitkomen?
Ik ben ontzettend druk bezig met tracks en bootlegs/remixen produceren. Omdat ik vanuit een andere sound kom ,een stuk harder dan dat ik wil doen, wil ik eerst de mensen die me volgen laten ‘wennen’ aan mijn nieuwe sound. Daarom probeer ik nu via Facebook, Instagram, Soundcloud en Twitter iedere week tot 1,5 week vol te gooien met mijn nieuwe muziek haha.. Dit is vooral op de manier van Bootlegs van ouwe Dance klassiekers die ik al jaren tof vindt en draai.

Ik wil vanaf september, na de zomer dus, weer met eigen releases gaan komen. Een hele hoop! Vooral omdat dan de bookers al aan het kijken zijn voor het nieuwe festival seizoen van 2016. Als je dan in die periode opvalt is dat een stuk beter voor de toekomst, dan dat je dat nu als redelijk onbekende gozer releases uitbrengt terwijl alle festival al vol staan met artiesten. Uiteindelijk is dat wel mijn doel. Doormiddel van mijn muziek, gigs genereren.

Kun je iets vertellen over je personal branding.
Ik hou me niet zo heel erg bezig met personal branding. Ik heb wel mijn bril altijd op en mensen kennen me denk ik daar wel van maar dat is meer een geluk bij een ongeluk. Dit omdat ik anders gewoon weg te weinig zie haha… Verder heb ik wel wat shirtjes met mijn logo, maar ik vind het zelf net iets te ‘gemaakt’ om mensen dat logo te laten zien en erdoorheen te duwen.

Ik vind de belangrijkste personal branding, de muziek. Voor mij staat of valt heel je imago daarmee. Daarom ben ik ook zo lang op zoek geweest naar dé beste sound voor Kriss-One. Ik weet dat dit lang geduurd heeft maar ik heb een hele tijd te veel verschillende dingen tof gevonden. Ik zat op een punt dat ik echt een keuze moest gaan maken, wil ik hier écht groot mee gaan worden. En die is uiteindelijk gemaakt. Dus ik probeer mijn personal branding via mijn muziek het meest kenbaar te maken. Daarnaast post ik af en toe wel eens iets grappigs en laat ik graag zien hoe het eraan toe gaat tijdens de feestjes waar ik draai.

Je zomertour zit eraan te komen, wat gaat er allemaal gebeuren?
Ik heb vorig jaar een Europa tour gedaan via Beachmasters en dat was mega tof. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om dit niet te doen vanwege de muzikale weg die ik ben ingeslagen. Die zie ik als een stuk ‘volwassener’, ten opzichte van het publiek wat graag met de jongere vakanties mee reist.
Aan de ene kant jammer maar aan de andere kant is dat niet erg want ik wordt begin mei voor het eerst vader en dat wordt de grootste ‘zomertour’ dit jaar!

Daarnaast ga ik ontzettend veel leuke festivals doen. Zo stond ik bijvoorbeeld op Paaspop in Schijndel en Daydream Festival in Lommel (België). Maar er komen nog hele toffe dingen aan.
We beginnen met 7th Sunday Festival eind mei. Daarna heb ik een hoop ‘kleinere’ festivalletjes en kermis gigs in verschillende steden door het land waaronder mijn thuisstadje Tilburg. Op Dreef Festival en Solar Weekend beloven dit jaar wel het hoogtepunt van de zomer te gaan worden.

Wat wordt volgens jou de trend in 2015 qua muziek?
Ik denk dat het allemaal een stuk minder hard gaat worden. De mainstream ‘EDM’ is zo a-muzikaal en lomp geworden. Zelfs in de commerciëlere clubs waar ik draai merk ik dat mensen niet allemaal meer zo hard hoeven. Dit zie je ook aan de hitlijsten waarbij bijvoorbeeld Oliver Heldens, Bakermat of een Mike Mago furore aan het maken zijn. De house muziek gaat weer terug naar zijn roots en dat vind ik eigenlijk wel hartstikke tof.

Maar uiteraard ga ik lekker mijn eigen muzikale trend proberen te maken in 2015 want zo eigenwijs ben ik dan ook wel weer ;)… Dus dat gaat het helemaal worden!!

Agenda

Waar kun je Kriss de komende tijd horen:

26-04-2015 : Kingsnight – Tilburg
27-04-2015 : Club Tropicana – Breda
01-05-2015 : Sparclings Wings For Live – Breda

Wil je Kriss zelf boeken, dan kan dat via deze link.