Wat tijdens Trance Energy in 2007 begon als een toevallige ontmoeting, is de laatste drie jaar uitgegroeid tot één van de meest verfrissende en opwindende dance acts van dit moment. Armin van Buuren zelf noemt hen de ‘Rising Stars of Trance‘. We hebben het over W&W, oftewel Ward van der Harst en Willem van Hanegem. Met hun veelzijdige, nieuwe trance geluid is dit duo hard bezig om de wereld te veroveren. Als DJ’s hebben ze in de afgelopen periode al menig club en festival op hun kop gezet. Dat de heren indruk hebben gemaakt over de hele wereld bleek maar weer tijdens de afgelopen DJ Mag Top 100 verkiezing waar ze als nieuwelingen een respectabele 71ste plek hebben ingenomen! Door velen worden zij gezien als de ‘Next Big Thing‘, het moge duidelijk zijn dat W&W klaar is voor het komende decennium…

Hun sound staat klaar om de wereld verder te veroveren. Een geluid dat de underground clubs, arena’s en festivals van de dance scene. Wat ooit begon als een jongensdroom is momenteel een realiteit geworden. Daarom de hoogste tijd voor wat vragen aan deze heren!

USA Trance Movement had kortgeleden de gelegenheid om W&W wat vragen te stellen.

USTM: We weten dat, voordat jullie W&W vormden, solo actief waren. Hoe hebben jullie elkaar ontmoet en zijn tot het idee gekomen om samen als W&W verder te gaan?

W&W: We hebben elkaar het eerst ontmoet op Trance Energy 2007, raakten aan de praat en hebben vooral in het begin eigenlijk alleen samen maar gefeest. Echter na de ASOT300 party hadden we beide het idee om eens een track te maken, ook omdat we beide al produceerden en zo is eigenlijk de track Mustang ontstaan. En met die track feitelijk ook het project W&W!

USTM: Staan er momenteel releases op de rol? En bestaat er een kans dat jullie alsnog Colloseum uitbrengen?

W&W: Het eerste dat uit gaat komen is een remix die we voor Sean Tyas hebben gemaakt voor zijn track Banshee. Daarna staat een eigen single klaar genaamd Impact. Colloseum is een apart verhaal. Het is eigenlijk al zo’n oude produktie, die eigenlijk volgens de hedendaags standaard uit de mode zou moeten zijn, ondanks dat de reacties nog steeds geweldig zijn als we hem draaien. Fans kunnen op onze website via  een poll stemmen of Colloseum op onze volgende album moet komen! Dus wie weet?

USTM: In 2009, nadat jullie geweldige tracks uitbrachten zoals Mustang, Arena en Mainstage, zei Armin van Buuren dat jullie het beste ‘up and coming‘ produktieteam van het moment waren. Vertel eens wat meer over jullie ontwikkeling als artiest en wat zulk een uitspraak voor je doet?

W&W: Armin van Buuren heeft ons in de afgelopen jaar natuurlijk flink geholpen. Hij was ook de eerste die ons support gaf en ons liet tekenen voor zijn eigen label, Armada Music. Het ‘A State Of Trance’ event was een geweldige push naar voren voor onze carriere omdat we in feite aan de hele trance community ons geluid en DJ stijl konden tonen.

USTM: Hebben jullie al gedacht aan een eigen artiesten album of misschien een eigen mix compilatie album?

W&W: Nou daar zijn we dus op dit moment mee bezig en als alles goed loopt kunnen we dit halverwege 2011 uitbrengen. Dus eerst ons eigen artiestenalbum en daarna is het misschien tijd voor een compilatie album.

USTM: Nadat jullie al gewerkt hebben met andere producers zoals Ummet Ozcan, Jonas Stenberg, Leon Bolier en Ben Gold, kunnen we nog meer samenwerkingen verwachten met andere producers in de nabije toekomst? En hebben jullie ooit eraan gedacht om zelf een vocal track te maken?

W&W: We vonden het echt geweldig om met al deze producers samen te werken omdat ze allemaal dezelfde smaak en kijk op muziek hadden als ons. Op dit moment werken we samen met Wezz Devall, een groot Nederlands talent, en er zit verder nog een kans in dat we twee andere samenwerkingsverbanden aangaan. Wat de vocal tracks aangaat, de eerste is inmiddels klaar en zal op ons album staan, daarnaast zijn we nog bezig met twee andere vocal tracks, dus er staat voor 2011 genoeg op stapel voor ons…

(Bron: UTM)

Hieronder staan enkele tracks van W&W die inmiddels via Beatport verkrijgbaar zijn.

Go to Beatport.com Get These Tracks Add This Player