Over Armin van Buuren hoeven we je niet zo heel veel meer te vertellen wat al niet bekend. Niet voor niets is hij DJ Mag’s Top100 DJ van de wereld. Niet onregelmatig treedt hij wereldwijd op voor een publiek van tienduizenden fans. Daarnaast is Armin natuurlijk ook producer, en een hele goeie zelfs. Vandaar dat FutureMusic Magazine naar Leiden is getrokken om een ‘In The Studio With’ met Armin op te nemen.

armin-vanbuuren-logic-FM-dj2dj_nl

In The Studio With: Armin van Buuren

Voor iedereen die met muziekproduktie bezig is weet gewoon hoe moeilijk het was in het begin om al die technische ‘know-how’ in je ‘brain’ te krijgen. Iedere DAW is weer net anders en iedere plugin werkt weer nét anders. Toch zijn er ook heel veel technieken, bij produceren, die algemeen en standaard zijn. Tis alleen de manier waarop je deze technieken gebruikt.

In onderstaande video laat Armin van dichtbij zien hoe hij zijn track van afgelopen zomer ‘Suddenly Summer‘ heeft opgebouwd. Van kick en bassline, naar melodieën, vocals en effecten hij laat zien hoe hij de track opbouwt. Daarnaast vertelt hij er ook bij welke plugins, maar ook hóe hij deze plugins gebruikt. Voor iedereen die zelf met muziekproduktie bezig is of wil zijn bijna verplichte kost volgens ons! Verder heeft hij aan het eind nog een zéér goede tip voor producers, waar wij het volkomen mee eens zijn….

(Foto credit: MusicRadar)

(sponsor)

bambam-workshop-mix