Feestjes zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar op feestjes draaien vinden wij bij DJ2DJ nog veel leuker! Daarom brengen wij je partyreports vanuit de DJ booth van de vetste clubs en feesten van het land. In deze eerste editie: Reveal – Escape Amsterdam.

in_the_booth:_reveal_-_escape_amsterdam

Foto’s: Niels de Vries, fotograafniels.nl

Escape

Van te voren heeft deze avond voor de gasten natuurlijk een fantastisch affiche: een party in een van de vetste clubs van Amsterdam waar je als student met je collegekaart gratis binnenkomt en bier haalt voor slechts €2. Als DJ is de Escape op zichzelf eigenlijk al genoeg om je bloed sneller te laten stromen. Wat een mooie club is dat, in mijn ogen misschien wel de mooiste van Nederland. Een super dik geluidsysteem en een ongelofelijke lichtshow, bestaande uit tientallen movingheads, CO2-blasters en een enorm LED scherm aangevuld met LED-bogen door de hele zaal heen, die tijdens de Reveal avonden worden gevuld door VJ Joery Gijzen. Door het hele hoge plafond komt de Escape heerlijk ruimtelijk over en komt de lichtshow nog beter tot zijn recht. En dan is er nog de DJ-booth. Als DJ sta je in de Escape voor je gevoel midden in de zaal op een verhoging, met achter je de VIP ruimte en voor je de dansvloer. Een heerlijke plek waar je helemaal opgaat in de club en perfect je publiek kan zien.

in_the_booth:_reveal_-_escape_amsterdam

Reveal

Reveal is de studentenavond van de Escape, een concept van Your Republic. Elke donderdagavond kom je met een collegekaart gratis binnen, en bier is voor iedereen slechts twee euro. De avond is gebouwd om DJ Marc Benjamin. Dit top talent dat getekend is bij Mixmash Records en onlangs de hit We’re Forever met Laidback Luke scoorde, zet iedere donderdag de Escape op zijn kop. Hierbij wordt hij afwisselend gesteund door verschillende andere talenten als Tom Ven, Paul Mayson, en eens in de zo veel tijd dus ik zelf. Naast de standaard avonden pakt Reveal ook regelmatig extra groots uit met avonden als Reveal x Red Cups en Reveal presents Mad Fête waarbij de Escape van top tot teen versierd wordt.

in_the_booth:_reveal_-_escape_amsterdam

Draaien in de Escape is heel vet om te doen. Vooral door de hoge DJ booth van waar je perfect je publiek kan zien en lezen. Doordat je het gevoel hebt midden in de zaal te staan, kun je heel goed de sfeer in de zaal aanvoelen. De booth is zoals je mag verwachten van een club als de Escape goed uitgerust met een DJM-900NXS, twee CDJ-2000NXS en een derde CDJ-2000 er naast, voor mij essentieel voor vocals en dergelijke. Niets te klagen dus. Het publiek dat komt tijdens Reveal is top om voor te draaien. Veelal jonge mensen en studenten, vaak ook internationaal, die echt komen voor de muziek en om te feesten. Als DJ is de Escape bijna de ideale club om te draaien.

Mocht je donderdag nog niets te doen hebben, ga dan vooral langs in de de Escape tijdens Reveal presents Mad Fête en see it for yourself!