Het is al weer een tijd geleden dat ik de vorige aflevering van ‘In The Booth’ maakte over Escape Amsterdam, maar deze week is het gelukkig weer tijd voor een nieuwe editie! Afgelopen vrijdag stond ik in het gloednieuwe Club IKZIE in Eindhoven, als opwarmer voor supertalenten Mr. Belt & Wezol.

10945123_420380734787180_4132850742149570580_o

Concept

Club IKZIE is een volledig nieuw concept in Eindhoven. In plaats van feestmuziek staat de club voor pure kwaliteits-house, als enige in de beroemde uitgaansstraat. Het concept volgt het voorbeeld van de gewoontes in vele grote wereldsteden, vooral in mediterraan Europa. Club IKZIE opent de avond als een restaurant, om langzaamaan te transformeren via een loungebar tot een hoogwaardige club. Dat betekend dus dat je in IKZIE een volledige avond kunt beleven, van avondeten tot party! Als DJ is dit zeker een uitdaging: de switch van restaurant tot club moet geleidelijk aan gemaakt worden. Dat betekent dus dat je je heel erg zult moeten focussen om zorgvuldig op te bouwen, zowel qua energie als volume. Een uitdaging, maar de echte DJ’s onder ons zullen dat juist kunnen waarderen!

1495372_420380191453901_1779828115932828128_o

De club

Club IKZIE is op technisch gebied een ware uitblinker. Nergens in Nederland zal je zo’n vette en mooie lichtshow vinden in een ruimte van dit formaat. Het plafond is bezaaid met tientallen moving heads en discoballen en het geheel wordt afgemaakt met een super dikke laser. Uit al die apparatuur kun je hele dikke shows halen, geloof mij. Ook het geluid is subliem: een super dik geluidssysteem dat zelfs op maximaal vermogen heel strak klinkt. Vooral de bas in de club is erg vol en vast. Naast de perfecte techniek is de club op een erg fijne manier ingedeeld. In het midden een grote dansvloer met aan de zij/achterkant v.i.p. tafels welke op een kleine verhoging staan. Rechts, langs de lange zijde, strekt een erg mooi afgewerkte bar met enthousiast personeel.

10983316_418592071632713_7767963299888253311_o

DJ Boothimage1

De DJ booth in Club IKZIE is ook erg fijn. Je hebt meer dan genoeg ruimte in de booth, die net zoals de rest van de club erg mooi is afgewerkt. Er staat zoals je zou verwachten een netjes setje met drie maal CDJ-2000Nexus en een DJM-900NXS. Wat daarnaast leuk is, is dat IKZIE de eerst club is met een KUVO systeem. Als je daar net als ik op bent aangesloten, kan het publiek dus tijdens je set en achteraf zien wat je gedraaid hebt, een super vet systeem vind ik zelf! (Check binnenkort ons item voor DJ2DJ TV over KUVO dat we in Club XI hebben opgenomen.) Ook leuk aan de DJ booth is dat je naast de lichtman staat, zodat je echt samen met hem een dikke show neer kunt zetten. Eén klein minpuntje aan de DJ booth van IKZIE is dat de monitor speaker niet echt op een ideale plek hangt, maar veel last heb je hier niet van doordat je het zaalgeluid ook heel goed hoort.

Publiek

Het enige wat jammer was aan mijn gig in IKZIE was dat het niet heel druk was. In tegenstelling tot conceptavonden in Club IKZIE die steevast uitverkocht zijn, zijn de normale avonden nog niet heel druk bezocht. De tech- en deephouse die hier vooral gedraaid wordt moet waarschijnlijk nog een beetje zijn plek vinden in het uitgaansleven van Eindhoven. Ik denk echter dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn voor het uitgaanspubliek van het zuiden van ons land deze parel van een club gaat ontdekken! Deze club heeft alles in huis om een van de beste clubs van ons land te worden, en dan moet je toch van goede huizen komen!

Ik zou zeggen, zorg dat je IKZIE zeer snel een bezoekje brengt want deze club mag je niet missen!