iRIG MIX van IK Multimedia maakt het mogelijk voor DJs een traditionele setup te gebruiken met 2 iOS apparaten tegelijk (ieder ingeplugd in één van de 2 onafhankelijke kanalen) of één enkel iOS apparaat.

Voor de ‘single’ iOS setup is de output van het ‘single’ apparaat in dual-mono gesplitst en naar de individuele kanalen gestuurd.

Bovendien en voor de eerste keer op een DJ mixer console kan ook met elk ander type geluidsbron zoals MP3 spelers, CD spelers gebruikt worden met een iOS apparaat d.m.v. automatische tempo-matching en beat-syncing. Dit komt tot stand d.m.v. X-SYNC een functie wat werkt in combinatie met de GRATIS DJ RIG app van IK Multimedia die bij de iRIG MIX wordt geleverd.

De super-compacte afmetingen van de iRIG MIX maakt het mogelijk hem in een normale iPad tas mee te nemen. Plus zijn lage spannings gebruik (slechts 5 VDC) maakt het mogelijk om hem met elke normaal mobiel apparaat oplader te gebruiken maar ook met elke geschikte iOS battery-pack en laptop USB aansluiting voor maximale mobiliteit en om ook maar echt overal te kunnen mixen.

iRIG MIX wordt geleverd met 4 GRATIS apps (download vanuit de iTunes app store): DJ RIG de nieuwe professionele DJ mixing app van IK Multimedia, AmpliTube de populairste iOS gitaar versterker en effecten app, VocaLive de processing app voor zangers en vocalisten en Groovemaker de loopbased beat en groove app. RIG MIX advies verkoopprijs is € 75 en is in februari al leverbaar.
DJ RIG mixing app is een een double-deck DJ Mixing app met alle features voor de iPhone. DJ RIG beschikt over ‘instant song play’ vanuit de muziek library van de iOS apparaat, tempo sync, sample-based Pads, performance opname en een arsenaal aan top-kwaliteit DJ effects.

Samen met de zojuist aangekondigde iRIG MIX is DJ RIG een top-kwaliteit portable setup voor mobiele DJs en musici. DJ RIG onderscheidt zich van andere DJ apps door zijn complete set van professionele features waarvan sommige niet in andere apps te vinden zijn zoals X-SYNC. Deze functie maakt het voor iedereen mogelijk automatisch de audio van apps te synchroniseren met andere externe geluids-bronnen.

DJ RIG ‘luistert’ naar het apparaat audio input, bepaalt de BPM tempo en synchroniseert de app audio automatisch. DJ RIG komt zeer binnenkort voor de iPhone en iPod touch met een normale FULL en een GRATIS versie.

Een universele iPad app is ook in ontwikkeling die snel erna wordt uitgebracht. De FULL versie zal beschikbaar komen voor slechts EUR 7.99 en bevat alle 12 beschikbare effecten en 10 Pad Sound Banks. De gratis versie heeft geen beperkingen anders dan een gereduceerde set van 6 effecten en 1 Pad Sound Bank.