We hebben in onze DJ2DJ keuken weer flink geëxperimenteerd met verschillende producten en daar is weer een heel lekker recept uitgekomen. Welke jij kunt maken om je weer snel op de been te helpen tijdens een druk draai weekend!
Hoe Houd je jezelf fit tijdens een druk weekend - deel 2

Wat heb je nodig?
Brood (het liefst vierkant)
Serranoham of kipfilet
Tomaat
Avocado
Ei
Truffel mayonaise
Krop sla
Italiaanse kruiden
Kaas
Komkommer
Broodrooster

Stappenplan

Volg dit onderstaande stappenplan en dan heb je binnen vijftien minuten een super heerlijke verse sandwich voor de luie Zondag. Zorg ervoor dat je een broodrooster klaar hebt staan zodat je het brood lekker bruin kan roosteren. Dit geeft een krokant en crispy resultaat, waardoor de sandwich nog lekkerder zal smaken.

Na dat het brood knapperig uit de broodrooster is gekomen besmeer je het met truffel mayonaise, Deze heeft een uitgesproken smaak maar past absoluut goed bij het totale broodje, hiervoor gebruiken we truffel mayonaise van het merk Jean baton.

Zorg ervoor dat de Sla goed gewassen is in koud water (koud water maakt de sla knapperig).
Hierna droog je de sla goed en kun je vervolgens het brood gaan beleggen. Bovenop de sla leg je de serranoham of kipfilet (kies wat jij het lekkerste vind) samen met de tomaat en ei, top dit af met italiaanse kruiden en vervolgens weer een geroosterde boterham daarbovenop.

Nu gaan we aan de tweede laag beginnen. Deze smeer je ook in met truffel mayonaise die je vervolgens weer belegt met een plakje kaas, ei, komkommer en Avocado.
Deze vrucht bevat superveel mineralen en vitamines. Hij bied ook nog een aantal voordelen.
De die van belangrijkste voordelen hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Verlaagd cholesterol
Avocado’s bevatten beta-sitosterol, waarvan bekend is dat het cholesterolverlagend werkt en het cardiovasculaire systeem ondersteunt. Dit vermindert het risico op hart-gerelateerde ziekten en beroertes.

Onderhoud het Hart
Avocado’s bevatten vitamine B6 en foliumzuur. Beiden zijn onmisbare voedingsstoffen voor het onderhouden van een gezond hart.

Houd je ogen fris en gezond
Het sap van avocado’s bevat zowel vitamine A als luteïne, die beiden worden gebruikt om de ogen gezond te houden. Ervoor zorgen dat je hier genoeg van binnenkrijgt kan helpen bij het voorkomen van zichtverlies, staar, veroudering en diverse andere verwante problemen.

Goed, we gaan verder met de sandwich

Zodra je dit allemaal geplaatst hebt op het brood kun je de deksel van brood erop doen. wel adviseren wij om dit met sate prikkers vast te zetten, want het is natuurlijk zonde als je broodje uit elkaar valt.

combineer de sandwich met een lekker sinaasappel-aardbei sapje en je hebt een heerlijke lunch voor je neus staan.

Smakelijk namens het team van DJ2DJ.

Tips

Mocht jij nog tips hebben voor een super lekkere maaltijd dan kun je die ons altijd tippen door HIER je recept heen te sturen. Wie weet kiezen we die van jouw wel uit om de volgende keer onder handen te nemen.

Check hier ook nog eens deel een van Hoe houdt je jezelf fit.