We zagen vorige week al een video teaser langskomen van Hercules waarin ze iets bijzonders aankondigden. En vandaag zijn er dus mee naar buiten gekomen. Met de Hercules DJControl Instinct heeft Hercules wellicht een ‘ultieme’ controller voor de beginner uitgebracht aangezien je je aan de prijs bijna geen bult kan stoten!

Bruikbaar Door Iedereen

Vriendelijk in de bediening, compact van vorm en licht van gewicht, is de DJControl Instinct ontworpen voor ieder type gebruiker en heeft het alles dat u nodig hebt om meteen met plezier aan de slag te gaan zoals audio-uitgangen, drukgevoelige jogwielen en prettige mixsoftware.  Alles dat je nodig hebt om wilde dansfeestjes te organiseren is een computer (PC of Mac® met een USB-poort om de controller op aan te sluiten), een paar speakers met ingebouwde versterker, een koptelefoon en muziekbestanden op uw computer.

Dit meest recente product van Hercules, de leider in mobiele DJ-controllers voor de PC/Mac®, is een uitnodiging aan alle aanstormende DJ’s om de vrijheid van het DJ-en te gaan genieten. Met deze nieuwe controller heeft Hercules haar doel verwezenlijkt om DJ-en voor iedereen mogelijk te maken door drie jaar na het uitbrengen van de DJ Control MP3 E2 een DJ-controller op de markt te zetten die:

  • nog betere prestaties levert en een bediening heeft die nog veelzijdiger en comfortabeler is,
  • completer is dankzij de ingebouwde audio-uitgangen,
  • er nog mooier uitziet dankzij de glimmende oppervlakken en de oogstrelende achtergrondverlichting.

De DNA = intuïtief mixen

Dankzij het centrale menggedeelte met een geborstelde metalen afwerking met aan weerszijden twee gelakte decks is de bediening van de DJControl Instinct uiterst intuïtief. Dankzij de heldere oranje en rode achtergrondverlichting van de knoppen kan de gebruiker eenvoudig elk bedieningselement vinden, zelfs bij weinig licht. Maar deze controller is niet alleen eenvoudig te bedienen, hij is ook krachtig: met de twee drukgevoelige jogwielen kan zonder enige vertraging worden gescratcht, kan in tracks worden genavigeerd en kan de Pitch Bend worden bediend.

De DJControl Instinct kan gemakkelijk overal mee naar toe worden genomen want hij weegt minder dan 1 kg en meet slechts 19 x 26,5 cm. Wat is er nu leuker deze zomer dan een spontane DJ-sessie op het strand, lekker chillen met vrienden of een studentenfeestje?

Sluit actieve speakers en een koptelefoon aan op de DJControl Instinct

De DJControl Instinct is de enige controller in zijn categorie die over ingebouwde audio-uitgangen beschikt: twee tulpuitgangen en een 3,5 mm stereo mini-jack uitgang. Hierdoor kan de DJ zijn mix makkelijk afspelen: op een PA-systeem, een HiFi-systeem of op multimedia-speakers.
Er is een aparte uitgang (3,5 mm stereo mini-jack) voor het aansluiten van een koptelefoon om tracks te beluisteren voordat ze in de mix worden gezet.

DJUCEDTM: bomvol functionaliteit

De controller en de meegeleverde DJ-software, DJUCEDTM, vormen een perfect paar waarmee u binnen enkele minuten aan het mixen slaat. Als hulp bij het mixen toont DJUCEDTM niet alleen de beat en de lengte van een track, maar geeft het ook aan welke tracks het best passen bij de volgende af te spelen track. In DJUCEDTM kunt u zelfs de pitch wijzigen of de autosync-functie gebruiken zodat u zeker weet dat de overgangen tussen tracks op tijd lopen met het tempo. Perfect ontworpen voor creativiteit, kunt u met de DJControl Instinct uw mix uitbreiden met effecten, loops, samples en Hot Cue-punten, en zelfs de Step Sequencer gebruiken. In DJUCEDTM kunt u ook nog uw creaties opslaan als audiobestanden zodat u ze kunt delen met anderen.

De Hercules DJControl Instinct is leverbaar vanaf midden juni 2012 en heeft een adviesprijs van € 99,99 inclusief btw.