Het Amsterdam Dance Event (ADE) kent sinds vorig jaar een nieuwe tak, namelijk het Hard Dance Event (HDE). Het tempo waarin Hard Dance groeit, is enorm. Dit kunnen we onder anderen terug zien in de DJ Mag Top 100 van dit jaar. Maar liefst 10 Hard Dance artiesten staan in deze lijst.

Een onderdeel van het ADE was de showcase van Headhunterz in Sugar Factory. In korte tijd hebben drie artiesten de locatie totaal op zijn kop weten te zetten en laten zien wat Hardstyle nu echt is. Lees hier mijn ervaring.

Entree en Eerste Indruk

Het was acht uur ’s avonds. Samen met een vriend van mij zijn we vanuit Alkmaar naar Sugar Factory in Amsterdam gegaan. Er waren slechts 250 tickets beschikbaar voor het feest. Buiten stonden veel mensen die zonder ticket naar binnen probeerden te komen. Opvallend was dat het vooral om toeristen ging en fans vanuit het buitenland. Naast de 250 bezoekers waren er ook diverse artiesten als bezoeker aanwezig. Hierbij kun je denken aan Psyko Punkz, The Prophet, Wildstylez en Alpha Twins. We liepen samen met MC Apster, die we onderweg tegenkwamen, naar binnen. Na het scannen van onze e-ticket en het ophangen van de jassen liepen we richting de zaal. Het eerste wat ons opviel was de warmte binnenin, maar ook de blije gezichten van de bezoekers. Het was even proppen, maar we wisten een mooi plekje te bemachtigen.

Het Feest

De sfeer zat er vanaf het begin al goed in dankzij de set van Kutski (GB). Hij draaide een soepele, maar energieke set. Een goede warming up voor de avond.

Om 21:00 barstte het feest los, Headhunterz kwam op. De inmiddels nummer 1 Hard Dance DJ begon zijn set met tracks als Wildstylez & Brennan Heart – Lose My Mind en de edit van From Within met MC Winne. Willem zette de tent zoals verwacht vol-le-dig op zijn kop. Wel was het naar mijn mening qua platenkeuze een wat standaard Headhunterz set, maar dat mocht de pret niet drukken! Wat ik erg vet vond, was het stukje dubstep halverwege zijn set.

Gedurende de set van Headhunterz hebben we een mooi plekje naast de DJ booth kunnen bemachtigen. Vanaf hier heb ik wat leuke foto’s en video’s kunnen maken.

Als klap op de vuurpijl sloot Ran-D de avond af. Ran-D staat bekend om de rouwere kant in zijn DJ sets. Uiteraard kun je hierbij denken aan de tracks van Gunz For Hire, maar er kwamen ook leuke edits en remixes voorbij van bijvoorbeeld A Different story van Wildstylez & Noisecontrollers.

Conclusie

Al met al was dit voor mij een unieke ervaring. Wat je in zo’n korte tijd kunt bereiken en laten zien was tof om mee te maken. De muziek was dik in orde en de locatie was oké. Ik denk dat de artiesten met deze avond duidelijk hebben kunnen laten zien wat Hardstyle is. Volgend jaar hopelijk weer en misschien wel groter!