Afgelopen zaterdag was Patrick Heiloo te gast in het grootste theater van Nederland: het Gelredome. Organisator B2S organiseerde hier het jaarlijkse Hardstyle evenement Hard Bass. Ruim 24.000 bezoekers uit diverse landen bezochten het evenement. Lees hier mijn ervaring.

Entree en eerste indruk

Dit jaar was ik samen met een vriend van mij als VIP naar Hard Bass geweest. Als VIP scheelt de wachtrij enorm en sta je dus niet een half uur in de vrieskou te wachten tot je naar binnen kunt. Naast de vlotte entree, krijg je ook toegang tot het VIP deck en bezit je over een gratis kluis die je ten alle tijden kunt bereiken.

Om 22:15 stonden we in het Gelredome en deden we een rondje om. Er was vrijwel niemand en konden dus nog rustig overal naartoe. Het podium was naar mijn mening een stuk mooier dan vorig jaar. Ook vond ik het totaal mooier dan die van Qlimax 2011. De warming-up set werd gedraaid door DJ Panic. Een rustige set bestaande uit Hardtrance en early Hardstyle. Na kort met wat vrienden gesproken te hebben zijn we naar het VIP deck gelopen voor de opening.

Opening

De grote openingen van dit soort evenementen zijn altijd spectaculair. Om 23:00 maakte we kennis met het thema, het geluid, alle lichteffecten en het vuurwerk. Net als vorig jaar was alles erg futuristisch. Na de intro van ongeveer 5 minuten was het de beurt aan het eerste team.


Team Yellow

Even na 23:00 begon het echte feest. Het eerste anderhalf uur bestond uit een DJ set bestaande uit de DJ’s: Brennan Heart, Wildstylez en Toneshifterz. Al vanaf de eerste plaat (Wildstylez – Back 2 Basics) stond de tent volledig op zijn kop. De verschillende smaken die je hoort in alle teams is altijd even afwachten. De combinaties van artiesten was naar mijn mening dan ook beter dan Hard Bass 2011. Team Yellow draaide een frisse en gedeeltelijk commerciële set om de boel goed van de grond te krijgen. We zijn ook nog even vooraan het podium geweest en dat was echt een mooie ervaring! Volledig uit je plaat met de echte diehard Hardstyle/Hard Bass liefhebbers. Om 00:30 startte The Pitcher zijn liveset. Een set bestaande uit vrijwel alleen maar The Pitcher tracks, dikke edits en remixen.

DJ Set
– LSDB: Brennan Heart, Toneshifterz & Wildstylez @ Hard Bass 2012 Team Yellow
– Directe download: Zippyshare

Live-set
– LSDB: The Pitcher @ Hard Bass 2012 Team Yellow
– Directe download: Zippyshare


Team Red

Om 01:00 was het de beurt aan DJ’s: Deepack, Coone en Luna. Luna en Deepack draaien al een tijdje mee binnen de scene en Coone behoort sinds zijn succes met zijn album The Challenge ook in het straatje top artiesten thuis. Ze begonnen wat rustig en euforisch, maar kort daarna kwam al gauw de rauwe kant van Deepack en Luna naar voren. Best een pittige set voor hun plek in de line-up. Had ze dan ook liever als laatste of één na laatste gezien. Maar goed, al met al een top set gedraaid die de funderingen van het Gelredome even goed hebben doen shaken. Om 02:30 kwamen D-Block & S-Te-Fan op en zetten een hele dikke live-set neer! Ik had ze nog nooit live gehoord, maar moet zeggen dat ze het totaal niet verkeerd deden. Qua platenkeuze was het op en top in orde en ook hier kwamen erg leuke edits en remixen voor.

DJ Set
– LSDB: Coone, Deepack & Luna @ Hard Bass 2012 Team Red
– Directe download: Zippyshare

Live-set
– LSDB: D-Block & S-te-Fan @ Hard Bass 2012 Team Red
– Directe download: Zippyshare


Team Green

Het dreamteam werden ze ook wel genoemd. Headhunterz, Psyko Punkz en Zatox waren de DJ’s voor Team Green van 03:00 tot 04:30. De bijnaam kwam goed tot zijn recht en vanaf de intro was het één grote gekkenhuis! Ik was zelf minder tevreden over hun set, aangezien ik de tracks al teveel had gehoord op voorgaande feesten en albums. Voor ons ook een mooi moment om wat te gaan eten en een korte pauze te nemen. Zatox heeft voor Hard Bass special wat tracks en remixen gemaakt. 2 daarvan zijn de tracks: Zatox – Atmosphere en Sandro Silva & Quintino – Epic (Zatox Hotel DJ Tool). Deze tracks kun je hier gratis downloaden. De daarop volgende liveset om 04:30 van Frontliner was daarin tegen wel even lekker. Een combinatie van zijn album Producers Mind en wat nieuwe tracks deed het erg goed.

DJ Set
– LSDB: Headhunterz, Zatox & Psyko Punkz @ Hard Bass 2012 Team Green
– Directe download: Zippyshare

Live-set
– LSDB: Frontliner @ Hard Bass 2012 Team Green
– Directe download: Zippyshare


Team Blue

Een bunkerharde set gedraaid door B-Front, Chris One en The R3belz deed gewoon bijna zeer aan je oren, wat een geweld! De ideale set om je laatste energie er volledig in te gooien. Alle drie de artiesten staan bekend om hun duistere en rauwe Hardstyle tracks. Het is het soort Hardstyle wat bijna tegen Hardcore aanzit. Niet mijn favoriete kant van de Hardstyle, maar zeker lekker voor het einde. Om 06:30 was de laatste live-act van A2 Allstars. Naar mijn mening best een tegenvaller. Ze begonnen met de Alpha2 remix van Tonight die dezelfde avond al zeker 3 keer werd gedraaid. Verder schoten er wel wat vette tracks voorbij van alle andere A2 Records artiesten. Om 06:50 besloten we de zaal te verlaten om de drukte te voorkomen.

DJ Set
– LSDB: B-Front, Chris One & The R3belz @ Hard Bass 2012 Team Blue
– Directe download: Zippyshare

Live-set
– LSDB: A² Records Allstars @ Hard Bass 2012 Team Blue
– Directe download: Zippyshare


Conclusie

Hard Bass 2012 is weer een feest voor in de boeken. Een verbeterde versie van de editie in 2011 en het beloofd alleen nog maar beter te worden. Ook was de selectie van alle teams top geregeld dit jaar.

Media & Downloads

Ga voor foto’s naar de officiële b2s Hard Bass 2012 fotopagina.
De officiële aftermovie is hier te bekijken.
Alle livesets zijn op LSDB te downloaden.
Het Hard Bass 2012 album kun je kopen via Hardstyle.com (zowel digitaal als CD) of de officiële B2S webshop.