Aan producer Francesco Pico de beurt om zijn muzikale visie te presenteren aan een groot publiek. Het resultaat mag er zijn. Met het album Absolutely Flabbergasted, uitgebracht op het Rotterdamse label Manual Music, snoert hij zelfs de grootste criticasters de mond. Het is een pronkstuk waarmee hij elke luisteraar de speakers in zuigt.

Onvervalste Techhouse & Progressive

Francesco Pico begeeft zich al jaren in de internationale clubscene. Met zijn spannende sounds, gestoeld op onvervalste techhouse en progressive, heeft hij een hoop liefhebbers gevonden. Absolutely Flabbergasted is zijn derde album, de opvolger van Imagining Sounds uit 2007en Imagining Sounds 2 (2009). Hij heeft ook tracks en releases uitgebracht op labels als Global Underground, AudioTherapy, Urbantorque, Extrema, Outside The Box, Proton en zijn eigen label Magnitude Recordings. Grootheden als Sasha, Nick Warren, Hernan Cattaneo en Antony Pappa supporten het studiowerk van Pico. Die reacties vormen een boost om grenzen te verleggen in zijn muziek.

Ook al heeft Pico zijn creatieve brein volledig de vrije hand gegeven bij het maken van zijn derde album, de diepe progressive melodieën zijn gelukkig gebleven. Bij het luisteren van het album lijkt het alsof Pico stap voor stap de structuur van zijn tracks ontrafelt. Hij geeft zichzelf bloot maar niet in één keer. In plaats daarvan zet hij de luisteraar regelmatig op het verkeerde been. Je weet dat er nog iets onder de oppervlakte drijft, maar wat het precies is? Die vertwijfeling zorgt ervoor dat het album van begin tot eind een spannende lading heeft.

Het spannende karakter is de constante factor van het album, maar daarnaast zijn er ook een aantal uitschieters op vereeuwigd. De diepgelaagde titeltrack bijvoorbeeld, of het introverte Absolute Breakdown. Ook de samenwerking met Royal Sapien op You Changed My Way is een onvergetelijke climax, net als de speelse beats in Orphan Up Your Guard. Het album krijgt met deze tracks nog meer cachet. Na de single The Confusion Grows en een aantal remixen is deze langspeler zijn eerste artiestenalbum op Manual Music.

Release Party

De album release party van Absolutely Flabbergasted is 26 november tijdens Floorplay in Club NL/Amsterdam met Francesco Pico en Paul Sparkes.

Tracklist

01. Absolute Intro
02. Mad Crazy Fun
03. Orphan Up Your Guard
04. Klaas Vaag
05. The Fantastic Five
06. Discursive Thoughts
07. Absolute Breakdown
08. Absolutely Flabbergasted
09. You Changed My Way Feat. Royal Sapien
10. Something With All
11. Pushing Under Water
12. Someone Stop The Time

Francesco Pico – Absolutely Flabbergasted is vanaf deze week uit op Manual Music en exclusief verkrijgbaar via www.beatport.com. Het album is vanaf 5 december verkrijgbaar via alle andere online muziekwinkels. Fysiek is het album verkrijgbaar via www.manual-music.com en via de facebook pagina van Manual Music.

www.manual-music.com
www.francescopico.nl

Francesco Pico – Absolutely Flabbergasted (free promo download 128kbps) by Manual Music