Afgelopen zaterdag mochten wij tijdens het Lakedance festival, een super cool interview houden met de one and only Sander van Doorn.

Lakedance_Interviews_DJ2DJ

Hoe is het met je?

Ja absoluut goed. Augustus is een erg drukke maand, we zitten midden in het seizoen.
Gister heb ik nog gedraaid in colossos, Lloret de mar. Dat was erg leuk, en eergisteren zijn we in Italie geweest. Het is echt gewoon een gekkenhuis maar wel heel leuk!

Al dat vliegen en touren, hoe houd je dat vol?

Het is wel te doen, je moet er alleen voor zorgen dat je je momentjes kan pakken om te slapen in het vliegtuig of hotel. Vanavond hebben we nog een optreden in Spanje en daar vliegen we dan heen, dus dan pak ik daar gewoon een paar uurtjes mijn rust. En dan vliegen we zondag weer door naar Mykonos.

Je hebt net een remix gemaakt voor: The Alexsander – Output. Dat is wel totaal iets anders dan wat we van je gewend zijn. Kun je er wat meer over vertellen?

Ik had afgelopen week ook een aantal interviews in Engeland want daar is de sound heel erg hot. De mensen waren daar helemaal in de war want het is totaal iets ander dan ik normaal maak. Ik vind het gewoon super tof om te doen, omdat mijn stijl altijd wel in het midden heeft gezeten. De reacties op die track zijn echt niet normaal! vet!

Kunnen we meer in dat Genre verwachten?

Jep! Ik heb nog wat projecten open staan in dit zelfde genre, dus die komen er ook aan.

Wat voor gear neem je mee?

Ik neem altijd 3 sd kaartjes mee, voor de cd spelers (CDJ2000). Verder geloof ik niet zo in het gebruik maken van een laptop. Serato zou eventueel kunnen want dan gebruik je nog steeds de cd spelers, alleen echt laptop mixen dat zit er bij mij niet in. Dit puur omdat ik uit de tijd van het vinyl kom en daar moest je vaak al 1 maand wachten, om je plaat te drukken waardoor je hem dan pas kon gaan draaien. Tegenwoordig maak je iets en kun je het gelijk draaien als je wil.

Laatst deed je een takeover in Cafe Thomas Eindhoven. Doe je dit soort dingen vaker?

Yep, klopt. dat was een hele spontane aktie. We hadden een festival in Belgie, Daydream en ik had wat familie meegenomen en wat vrienden. Toen we weer richting eindhoven gingen hadden we bedacht om gewoon ff naar de stad te gaan, stratumseind, We zijn toen de Thomas in gegaan en op een gegeven moment begon het wel te kriebelen. Toen gaf ik aan: ik wil best een DJ set doen, maar dan wil ik wel een blad Jägermeister. Vervolgens heb ik nog 1.5 uur gedraait! Super vet! Het zijn vaak die spontane dingen die het hem doen. Zo heb ik een paar jaar geleden ook in Hasselt back 2 back gedraait met Sebastian Ingrosso.

Wat is je vetste GIG tot nu toe deze zomer?

Een aantal weken geleden zijn we in Libanon geweest en dat was echt heel erg gaaf. Wereldwijd vind ik dat heel moeilijk te zeggen, ik heb echt veel vette feesten gedaan en heb ook echt overal gestaan.

Kwa clubs vind ik Greenvalley Brazil echt ook wel vet! en kwa Events EDC en Ultra! Je merkt gewoon heel erg goed dat elk land zijn eigen stijl heeft kwa kleding maar ook zeker kwa muziek. Japan is heel erg springerig op techno en Zuid Amerika is juist weer heel erg percussie gerelateerd. En Noord Amerika is echt het snoeiharde EDM. In Nederland is het eigenlijk van alles wat wel.

Waar past jouw muziek stijl nu het beste?

Ik kan me eigenlijk heel erg goed aanpassen. Het voordeel is, dat ik echt veel genre’s leuk vind. Als ik merk dat het publiek een bepaalde kant op wil gaan dan kan ik daar heel makkelijk in mee. Belangrijk is wel dat je een rode draad in je sets hebt, zodat je ook eigen materiaal kan draaien.

Qua releases, wat kunnen we verwachten?

Heel veel! Zowel solo dingetjes als samenwerkingen. Toevallig ook een track met Moti die na me op de stage staat. Met Sunnery James en Ryan Marciano heb ik een track gemaakt. Wat je hiervan kan verwachten, is een absoluut de sound van Sunny en Ryan maar dan met mijn sausje erover. Ik vind het is absoluut de beste combinatie!

Sander_Van_Doorn_Lakedance_DJ2DJ_interview

Bedankt Sander!

Check hier nog ons interview met Dirtcaps tijdens het Lakedance festival.

Check hier nog ons interview met Jordy Dazz tijdens het Lakedance festival.

Check hier nog ons interview met Yves V tijdens het Lakedance festival.