Eind vorig jaar bereikte ons het verrassende nieuws dat het duo Noisecontrollers verder zou gaan als solo project! Bas Oskam en Arjan Terpstra zouden hun eigen creatieve weg vervolgen. Bas is vanaf dat moment solo als Noisecontrollers verder gegaan en Arjan is een nieuwe muzikale richting ingeslagen. Het eerste solo project van Noisecontrollers is nu afgerond met de aankondiging van het eerste album onder de nieuwe vlag!

Noisecontrollers-All-Around-dj2dj_nl

Noisecontrollers

Sinds 2005 heeft Noisecontrollers één doel voor ogen: hardstyle naar een volgend niveau brengen. De hardstyle scene wordt wereldwijd steeds populairder en met name in de US verspreidt deze zich als een olievlek. Als een van de hardstyle pioniers staat Bas vooraan en brengt hij nu zijn eerste solo album uit op het Q-Dance label.

De eerste single “All Around The World”, welke reeds is uitgekomen, blijkt al een goede opvolger van het eerder uitgebrachte album “E-NC2”. Een nieuwe frisse sound met catchy vocals, bass kicks en het iconische Noisecontrollers geluid.

Quote van Bas: “Mijn insteek van het album is dat ik binnen de hardstyle een zo breed mogelijk album wil neerzetten waarbij ik met name op een nieuwe en verbeterde overall sound heb gemikt zonder de typische Noisecontrollers sound te verlaten. Het album is wat dieper, serieuzer en muzikaler in de feeling dan het vorige album. Ook volgt het niet de actuele hypes binnen de hardstyle van dit moment.

Het album geeft de diversiteit van Bas weer als producer, maar de traditionele hardstyle sound ontbreekt ook zeker niet zoals te horen is in tweede single “What?!”. Andere tracks die er direct uitspringen zijn “Waves” en “Down Down” die aangeven hoe veelzijdig het album is.

Als duo stond Noisecontrollers aan de top en zijn door DJ Mag meerdere keren verkozen tot #1 Hardstyle duo. Noisecontrollers stond regelmatig als headliner op grote hardstyle evenementen en maakten anthems voor evenementen zoals DefQon.1, Decibel, IQon en InQontrol. Daarnaast brachten zij ook de crossover track “Get Loose” uit, in samenwerking met Showtek, met een rework van dance held Tiësto die uitgroeide tot Nederlandse radio hit.

Bas zal voor het eerst co-host zijn van de nummer 1 hardstyle podcast “Hard With Style” met Headhunterz die vandaag, 31 januari, zal uitkomen.

www.noisecontrollers.nl | www.beyourselfmusic.com | Facebook | Twitter

.