Elk fysiek stuk DJ gear, heeft wel een knop of fader. Natuurlijk weet iedereen wel dat niet elk apparaat eenzelfde soort knoppen heeft. Deze kunnen van hard of zacht kunststof zijn, kunnen groter of dikker maar kunnen ook van rubber gemaakt zijn. Het blijft natuurlijk persoonlijk wat je persoonlijk fijner vind hierin. Toch denk ik dat de meeste rubber prefereren vanwege de betere grip. Zeker als je in een donkere, vochtige ruimte staat, is dit wel een pre. Ook kunnen juist dan gekleurde knoppen een groot voordeel bieden ten opzichte van de standaard geleverde knoppen welke normaal gesproken zwart zijn. DJTechtools dacht daar hetzelfde over en kwam met hun eigen knoppen en fader reeks op de markt, genaamd Chroma Caps. Natuurlijk hebben wij deze uitgebreid getest. Onze bevindingen hiermee lees je hieronder.

DJ2DJ_Chromacaps_Breakfast1
Eerste Indruk

Bij de Chroma Caps ligt de eerste indruk voor mij althans op het uiterlijk. De gekleurde knoppen trekken de aandacht of je nu wilt of niet, je kunt er gewoonweg niet omheen. Er is een grote diversiteit aan kleuren beschikbaar, zelfs fluoriderende varianten. Qua tint kun je hiermee je DJ set helemaal personaliseren.

En wellicht het belangrijkste bij knoppen en faders is mijn tweede indruk, gevoel. Oké, dit is persoonlijk, toch denk ik dat de meeste hier het zelfde over denken. Rubber is fijner, en daar zijn deze Chroma Caps van gemaakt. Ze zijn dik, stevige en voelen erg fijn aan.

In Gebruik

Precisie is het woord waar ik aan denk bij de Chroma Caps. Dakzij de erg fijne grip voel je echt goed waar je fader of knop staat en kun je je mix dus nog beter beïnvloeden, zonder constant naar je mixer of controller te hoeven kijken. Ook met plakkerige handen geen problemen, de grip blijft goed. Faders en knoppen vliegen mede hierdoor ook niet een, twee, drie van je mixer, dit zorgt voor minder frustratie. En als je de fluoriderende variant neemt, dan word het bedienen van controller en mixer in een donkere omgeving erg prettig.

Mocht je zelf je gear mee op pad nemen, is dit natuurlijk de manier om extra aandacht aan je set te geven. Een persoonlijk stuk gear valt op en kan ervoor zorgen dat jij beter onthouden wordt bij je publiek, denk bijvoorbeeld eens aan de iconische Deadmau5 maskers, of de V-Moda Hoofdtelefoon’s waar menig DJ (incl. eigen kleur en logo) tegenwoordig mee draait.

Ruime Keus

De Caps zijn in diverse soorten leverbaar, hierdoor zal een ieder zijn apparaat helemaal na wens kunnen inrichten. Naast keuze uit kleur (een hele regenboog aan kleuren is beschikbaar), magenta en glow in the dark kun je zelfs extra dikke Caps kopen. Enigste nadeel is dat het personaliseren van gear wel een prijskaartje met zich meeneemt.

DJ2DJ_F1_Chromacaps

Conclusie

Simpel, niks anders dan lof! De Chroma Caps zijn voor mij persoonlijk een goede verbetering ten op zichtte van de standaard aanwezige knoppen op DJ gear. De grip is beter, wat meer precisie oplevert. De knoppen blijven goed op hun plek. En natuurlijk het personaliseren van je gear middels kleur gebruik vind ik erg handig, zeker als je dan ook nog eens de Glow In The Dark variant hebt! Ik kan dan ook niet anders dan een dikke aanrader voor de Chroma Caps geven.

In Nederland zijn de Chroma Caps verkrijgbaar via: Tonecontrol.nl