USB kabels zijn voor veel DJ’s essentieel tijdens hun set. Denk maar eens aan de jongens of meisjes die draaien met een controller. Deze zit verbonden met een laptop met daarop hun DJ software. Op zich allemaal niet zo spanned en al helemaal niet wanneer het thuis op je slaapkamertje staat. Echter gebruik je het in een club, dan kan het wel eens een uitdaging opleveren. Niet alleen kan het zijn dat je weinig plaats hebt, ook kan het zijn dat het niet allemaal even recht staat… Met als gevolg dat je de USB kabel er maar net in kan stoppen en deze tijdens je set daardoor connectie problemen kan geven… Erg vervelend toch?

Chroma_Cables_DJ2DJNu zijn er inmiddels professionele op muziek gerichte kabels op de markt, echter zijn deze vaak prijzig… Gelukkig kwam DJTechTools met een betaalbaar alternatief hierop, de Chroma Cables. En of ze nu echt hun ding doen, dat lees je in onderstaande review.

Eerste Indruk

Wat het eerste opvalt bij de Croma Cables zijn natuurlijk de verschillende kleuren. Rood, blauw, geel, paars en meer. Erg leuk om zo je set te personaliseren. Zeker als je het geheel ook nog eens afsluit met de Chroma Caps welke DJTechTools ook levert. Ze zijn in twee varianten leverbaar. Een met een rechte aansluiting en een met een haakse. Die laatste is erg makkelijk als je weinig ruimte hebt. Zo kun je zelfs in krappe booths, de boel toch gemakkelijk aansluiten.

Bouwkwaliteit

De Chroma Cables voelen degelijk aan. Niet te stug, wat ervoor zorgt dat je ze goed weg kunt leggen in de booth. Ook de gegoten uiteinde rondom de connectoren voelen erg degelijk aan. De USB connectors hebben een vergulde laag wat voor een stabielere connectie moet zorgen. Net voor de eindpunten van de kabel zit een magnetische afscherming wat weer storing tegen gaat. En als laatste zit er een bindstrip van klittenband aan de kabel om ze gemakkelijk op te kunnen rollen en bij elkaar te houden.

In Gebruik

Wij hebben de Croma Cables in diverse omgevingen getest, waaronder een aantal stress tests. Denk hierbij aan krappe booths, veel trillingen van bijvoorbeeld monitor speakers en als laatste de enthousiaste DJ welke niet stil kan blijven staan.
We moeten toegeven de Chroma Cables houden goed stand. Vooral de haakse plug helpt enorm! Bijvoorbeeld waneer je weinig ruimte hebt maar zelfs als je ze maar net in de controller kan drukken blijven ze goed contact houden, erg knap! Ook trillingen en dergelijke waren geen probleem, Alles bleef gewoon werken zonder enige hapering. En als laatste de DJ die niet stil kan blijven staan. Zelf met de controller in de hand en net een stap te ver waardoor de kabel toch wel een ruk kreeg, bleef de verbinding gewoon in stand zonder te stotteren of wat dan ook. Zo zijn wij het graag!

ChromaClables_DJ2DJ_Roll

Conclusie

De Chroma Cables van DJTechTools zijn een absolute verbetering op de standaard meegeleverde kabels van de meeste controllers. Ook zijn ze niet te duur en dat is toch ook niet geheel onbelangrijk. Okay, het zijn geen Neo-W kabels maar wel gewoon goed. Ik zou ze dan ook iedereen die een stabiele connectie wil aanraden. En ook al is het maar voor thuis, want ook daar kunnen ze verschil maken. En eerlijk is eerlijk, het ziet er toch ook cool uit, gekleurde kabels bij je DJ set!

De Chroma Cables zijn in Nederland verkrijgbaar tegen een verkoopprijs van €14,90.