Hoe maakt A Made Up Sound / 2562 zijn tracks? Hoe houdt Detroit Swindle een live-set spannend? Wat kan Nobody Beats The Drum met de nieuwe Korg MS-20 mini? Antwoord op die vragen krijg je tijdens de derde editie van DJB Testlab bij het SAE Institute Amsterdam, op zondag 2 juni van 13.00 – 18.00. Toegang is gratis.

Testlab Area

Naast de hierboven genoemde producers zijn er veel populaire audiomerken aanwezig om demo’s te geven. In de Testlab Area staat een keur aan producten klaar om getest te worden, op gear van onder andere Native Instruments, Korg, Sennheiser, Arturia, Apogee, KRK en Nord mogen de deelnemers zich uitleven. Ook worden er diverse workshops aangeboden. Ableton wordt vertegenwoordigd door Cristiano Nicolini, een gecertificeerde Ableton docent. Hij zal onder meer ingaan op het onlangs uitgebrachte Ableton Live 9, en hoe je met die software een track maakt. Ook geeft Nicolini een demo van Push, het nieuwe instrument van Ableton.

Pioneer duikt in de Rekordbox-software, Native Instruments geeft een demonstratie van Maschine en Komplete 9 en Korg host de Analogue Synth Room waar Nobody Beats The Drum komt laten zien wat je met een KingKorg en de fonkelnieuwe MS-20 Mini kan. Het SAE Institute biedt een workshop mastering aan, waarin de basiselementen van dat vak apart aan bod komen. Bovendien is senior engineer Marco Antonio Spaventi alias Dr. Spaventi aanwezig om al je vragen te beantwoorden, dus neem je projecten mee.

Dave Huijsmans is als producer van alle markten thuis. Als 2562 maakt hij briljante bass-klappers. Wanneer hij zijn A Made Up Sound-pet op zet klinkt er tijdloze house en techno. Het leverde hem releases op labels als Delsin, Clone en 50Weapons op. Dave komt vertellen over sampling en sounddesign, de basis van zijn succesvolle werk. Met optredens in zo’n beetje alle clubs in Europa die er toe doen, valt moeilijk te ontkennen Dat Lars Dales en Maarten Smeets aka Detroit Swindle een bijzonder succesvol jaar achter de rug hebben. De twee zullen laten zien hoe een Detroit Swindle-track gemaakt wordt, en hoe ze hun producties vertalen naar een live-optreden.

Check hier de sfeerimpressie van vorig jaar. Er zijn slechts 200 plekken beschikbaar dus wees er snel bij. Aanmelden kan via www.djbroadcast.nl/djbtestlab.

DJB Testlab @ SAE Institute Amsterdam, zondag 2 juni 13.00 – 18.00
Johan van Hasseltweg 31, 1021 KN Amsterdam