Op woensdag 14 oktober aanstaande organiseert Amsterdam Dance Event (ADE) samen met stichting 10,000 HOURS een speciale editie van de DJ Cook-offvoor dak- en thuislozen in Amsterdam. Op dit jaarlijkse evenement worden bekende (inter)nationale dj’s uitgedaagd hun beste kookkunsten te tonen aan het ADE-publiek.  De Amerikaanse dj Seth Troxler, tevens jurylid van de Cook-Off, verzorgt dit jaar samen met zijn fans een uitgebreide driegangenlunch voor 75 dak- en thuislozen in Amsterdam. Met deze actie starten Sichting 10,000 HOURS en ADE officieel hun partnership.
 ADE

Steeds meer daklozen in Amsterdam

Tijdens ADE geeft Amsterdam onderdak aan honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Daar waar de feestgangers na uren dansen hun warme bed induiken, is het voor een groeiende groep mensen helemaal niet vanzelfsprekend dat ze een bed hebben om in te slapen. Het aantal mensen met acute financiële of sociale problemen dat hulp vraagt aan organisaties zoals de Regenboog Groep is in vier jaar tijd verdrievoudigd. Dagelijks hopen deze Amsterdammers de dag door te komen met voldoende eten en een dak boven hun hoofd. Met de speciale editie van de Cook-Off willen de organisatoren van ADE en 10,000 HOURS samen met dj Seth Troxler en zijn fans de Amsterdamse dak- en thuislozen een onvergetelijke middag bezorgen tijdens hét dance event in hun thuisstad.

Seth Troxler en 10,000 HOURS op de bres voor daklozen

Seth Troxler is een Amerikaanse dj en producer gevestigd in de UK. Hij heeft in Londen zijn eigen restaurant Smokey Tails en won met zijn kookkunsten maar liefst drie keer de DJ Cook-Off van ADE.  Op 14 oktober zit Seth niet alleen in de jury van de DJ Cook-off , maar bereidt hij die middag ook een uitgebreide lunch voor de 75 dak- en thuislozen in het inloophuis De Kloof te Amsterdam. Seth wordt hierbij geholpen door fans en bevriende dj’s waaronder DJ Makam en Radio Noet Noet.  Middels een korte motivatie kunnen fans zich vóór 2 oktober aanmelden om mee te helpen via: info@10000hours.nl.

Over 10,000 HOURS

De missie van 10,000 HOURS is om vrijwilligerswerk vanzelfsprekend te maken binnen de dance community. Sinds 2010 is er meer dan 25.000 uur vrijwilligerswerk gedoneerd en de meter loopt nog steeds. Samen met festivals, dj’s en bezoekers zet de stichting zich in om tijd te doneren aan maatschappelijke projecten en de meest kwetsbare mensen in de samenleving. Uur voor uur doneert 10,000 HOURS tijd aan natuur, kansarme kinderen, kinderen met een verstandelijke beperking, eenzame ouderen en daklozen. De activiteit tijdens het ADE wordt mede mogelijk gemaakt door de ASN bank. Voor meer informatie, zie www.10000hours.nl.

Over Amsterdam Dance Event


Het ADE is uitgegroeid tot een gerenommeerd platform voor de internationale dance-scène. Het festival is dé plek bij uitstek om de laatste ontwikkelingen te spotten: van de allernieuwste muzikale trends en opkomende talenten tot het meest recente werk van de pioniers en supersterren. Naast het omvangrijke festivalprogramma (ADE Festival) biedt ADE Playground muziekliefhebbers ook overdag een enorm programma-aanbod waarin exposities, winkelacties, pop-up stores en filmvertoningen op een groot aantal locaties in de stad plaatsvinden. Het zakelijke deel (ADE Conference) wordt wereldwijd gezien als het belangrijkste in zijn soort en presenteert een breed pallet aan conferenties en netwerkmomenten die ingaan op muziek en technologie, VJ’s & visuals, duurzaam ondernemen, hardere dance-stijlen, nieuw talent en educatie van studenten. Het Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma. Official Partners ADE: KPN | Samsung.

Over De Regenboog Groep

De Regenboog Groep is een stadsbrede organisatie met 9 inloophuizen voor dak- en thuislozen. 1 op de 5 Amsterdammers leeft onder de armoedegrens. 65.000 Amsterdammers zijn extreem eenzaam. Voor alle mensen in Amsterdam die het zelfstandig niet redden vormt De Regenboog Groep een uiterst vangnet met haar bijna 1000 vrijwilligers. Vanwege de grote toeloop van deze mensen is De Regenboog Groep altijd op zoek naar meer vrijwilligers in Amsterdam.