De Party Animals roepen Happy Hardcore liefhebbers op om een filmpje van zichzelf te maken al hakkend op de aankomende Party Animals single ‘This Moment’. De ultieme Party Animal mag de vier Animals komen versterken tijdens hun optreden in Ahoy. Om serieus kans te maken die avond de ‘vijfde’ gelegenheids Party Animal te zijn, stellen de Party Animals als voorwaarde dat het filmpje niet zomaar thuis in de woonkamer wordt gemaakt. Je moet gezien worden, dus dagen de Animals hun fans uit om het filmpje op te nemen op een ludieke plek, bij voorkeur op een locatie waar veel mensen zijn.

Een sneak preview van ‘This Moment’ is te beluisteren via Soundcloud:

Actie

De actie loopt tot en met 22 september. Het optreden zelf vindt eind september plaats.

In de jaren ’90 was de Happy Hardcore één van de populairste stromingen binnen de House: Mental Theo, Paul Elstak en The Party Animals scoorden de ene na de andere hit. Er ontstond een ware levensstijl waarbij gabbers niet alleen in de typerende trainingspakken rondliepen tijdens feesten maar ook in het dagelijks leven. Maar niet alleen de gabbers, bijna op alle feesten en in alle kroegen werd medio jaren ’90 gehakt door iedereen.

Al vanaf hun eerste optreden in 1995 volgde voor Party Animals een stormachtige periode met drie nummer 1 singles, vele top tien hits, clips en albums. Nu, negentien jaar later en meer dan 1500 optredens verder maakt deze muziekstroming een enorme revival door. Een nieuwe generatie Happy Hardcore fans lijkt te zijn opgestaan. Maar ook de jaren ’90-generatie gaat nog steeds helemaal los op de muziek. Vorige week zaterdag stonden de Party Animals voor duizenden bezoekers van Lowlands in de Alpha tent tijdens ‘Always Hardkoor’ en de week ervoor ging het dak eraf op Dutch Valley. De komende tijd staan er nog ruim 80 optredens gepland op de meest uiteenlopende locaties.

Achter de schermen is de regie nog altijd in handen van producers Flamman & Abraxas. Sinds zij met hun remix van Technohead’s “I Wanna Be A Hippy” Europa veroverden, zijn zij nooit gestopt. Op 12 september verschijnt een overzicht met de bekendste hits en underground mixes die zij door de jaren heen voor de Party Animals hebben gemaakt: “Greatest Hits & Underground Anthems”. Dit dubbel-album bevat o.a. de nummer 1 singles “Have You Ever Been Mellow”, “Aquarius”, “Hava Naquila”, maar ook de “Dom, Lomp & Mellow” mash-up met The Opposites en een onvervalst harde beukplaat met Rob Gee. Tevens staan er twee gloednieuwe singles op: “This Moment” en “Party Hard” en een aantal nog nooit eerder op CD uitgebrachte tracks.

Greatest Hits

“Greatest Hits & Underground Anthems” gaat zowel fysiek als digitaal in release op 12 september. De nieuwe single “This Moment” gaat tevens op 12 september digitaal in release.

Pre-order hem via iTunes hier.