Nadat Pioneer afgelopen week al de DJM-S9 Mixer aankondigde, komen ze vandaag weer met een nieuwe controller voor Serato. Deze compacte tweekanaals controller is gericht op de beginnende DJ die direct aan de slag willen gaan met de Serato DJ Intro software. De grootste toevoegingen ten opzichte van zijn voorganger – de DDJ-SB – uit 2013 zijn de toegevoegde vu-meters, trim knop maar met name de mogelijkheid om in Serato 4 decks te bedienen.

DDJ SB2 PioneerDJ Dj2DJ Serato Controller

DDJ-SB2 Key Features

Wat meteen opvalt zijn de 2×8 rubberen pads op de DDJ-SB2. De bovenste vier daarvan zijn aangewezen als Hot Cue, Auto Loop, Manual Loop en Sampler. De onderste vier bedienen de Play, Cue, Sync en Shift functies. De DDJ-SB2 bevat dezelfde grote jog wheels als we gewend zijn van Pioneer. Natuurlijk zijn ze weer touch gevoelig en ideaal voor de scratchende Serato gebruiker.

Een tof effect op de DDJ-SB2 is de Quantized Pad Trans, waarmee je precies een track kunt cutten op de beat. Daarnaast is er nog de Filter Fade knop, welke je crossfader veranderd in een FX controller. Hiermee kun je met één hand zowel de bass als het volume van je tracks bepalen.

De Pioneer DDJ-SB2 zal over een week of 6 verkrijgbaar zijn voor een prijs van ongeveer €259,-. Check hieronder in ieder geval vast de promovideo!