Om het festival seizoen voor DJ2DJ te openen werden we dit jaar terug uitgenodigd door Par-T events om een kijkje te komen nemen naar Daydream Festival 2012. Na het grote succes van vorig jaar in het Zilvermeer was Par-T events genoodzaakt om te veranderen van locatie, om er zeker van te zijn dat iedereen kon meefeesten. Daydream verhuisde daarom van het Zilvermeer in Mol naar Lommel. Dit is maar zo’n 5 minuten rijden verschil. Jammer genoeg moet je wel wat inboeten qua locatie. De mensen die het witte strand met het meer gewend waren, stonden nu te dansen op een industriepark. Dit heeft ook wel iets, maar is toch een beetje raar als dit al je derde Daydream Festival is. Doordat je een beetje achterin het bedrijfspark staat mocht het geluid wel wat luider gelukkig!

Binnenkomst

Parking was er voldoende op deze nieuwe locatie, jammer genoeg waren er geen bussen voorzien van de parking naar het festivalterrein. Daarom liep je dus al snel een half uurtje van je auto naar het festival toe. Vorig jaar was het enkel de straat oversteken en je was er! Hierdoor laten wij natuurlijk ons humeur al niet veranderen. De zon was aanwezig in volle overvloed, hoewel er wel een koude wind stond. Maar, helaas dit zijn geen factoren die je kan beïnvloeden, hoe dan ook.

Stages en Areas

De stages dan maar, het was weer enorm mooi vooral de mainstage! Waar ze de ideeën elk jaar vandaan halen weet ik niet maar dit is een festival dat qua aankleding wel kan tippen aan de grotere festivals, (hoewel Daydream toch ook al vrij groot is!). Na het verkrijgen van een stoffen bandje dit jaar en verder maar de nodige tokens (muntjes) ingeslagen, zijn we een rondje gaan maken over het festival terrein. Je merkt al direct dat de sfeer iets anders is dan vorig jaar, maar nog steeds gezellig. Hardstyle werd weer vertegenwoordigt door Hard Nature. Aankleding was weer zoals elk jaar speciaal. Met de betere dj’s van Nederland maar ook Italiaanse helden zoals Tatanka! Knallen was verzekerd, met de vocale tonen erbij van eerst MC Villain. Tegen de avond aan kreeg Villain ook nog wat hulp van onze grote vriend MC Apster die daarrvoor nog even met Feest DJ Ruud de party tent op zijn kop zette! Hier kon je weer goed zien dat MC Apster voor alle stijlen geschikt is! Geweldig!

Ik heb tijdens dit festival weer een beetje overal gestaan (kwestie om niet alleen Hardstyle te verkondigen ;-)). Heb enorm leuke optredens kunnen zien van Gers Pardoel, The Opposites, Sylver en nog veel meer! Maar de grootste held van de dag kun je wel Feest DJ Ruud noemen. All round DJ (uit Nederland!) die maar publiek bleef lokken.

Innerlijke Mensch

Genoeg keuze aan eten en drinken ook natuurlijk. Zoals je gewend bent op een festival kun je kiezen tussen verschillende “snelle happen”. Denk maar eens aan een broodje shoarma, broodje hamburger, friet, pizza, … Bier van het festival was Maes maar dat is natuurlijk iedereen zijn keuze. Een van de grotere sponsors was Desperado’s dus die kon je ook wel genoeg drinken.

Oordeel

Het was wederom een geweldige editie van Daydream Festival, met genoeg keuze aan muziek, drank, eten en entertainment. Nogmaals, ik vond de voorgaande lokatie net iets mooier en leuker. Jammer genoeg was de sfeer iets anders dan op het Zilvermeer en was de loopafstand groter. Hier tegenover stonden wél de geweldige artiesten en de verbeterde time table! We hebben ons in ieder geval toch geweldig geamuseerd!

Overtuig jezelf en bekijk de officiële Aftermovie van Daydream Festival 2012