Cool! We hebben net na koningsdag een interview gehad met de licht gehavende David Ghetto, Deze man had 9 boekingen met het koningsdag weekend en was flink door zijn rug gegaan. Alsnog zat deze DJ en eigenaar van Calico Jack klaar en konden we een vet interview met hem afnemen.

David_Ghetto_Exclusief_DJ2DJ_Interview

tof dat we je mogen interviewen. Voor de mensen die je nog niet kennen, kun je jezelf aan hen voorstellen?
Hi, ik ben Rolph van Heyster, ben 26 jaar en geboren in Venlo. En na al die jaren, woon er nog steeds. Sinds m’n vijftiende ben ik bezig met het DJ vak en stond regelmatig in kroegjes en poppodia. Sinds vier jaar ben ik echt serieus actief. Inmiddels alweer elf jaar dus. Naast het Dj’en heb ik een streetwear en sneakerstore genaamd Calico Jack welke ik run met m’n businesspartner Erik Morrenhof.

Wat voor muziek draai je onder je pseudoniem David Ghetto? 
Het Grappige is dat ik echt bekend sta als DJ en niet als producer. Ik kan hierdoor heel veel draaien als het maar een David Ghetto sausje heeft. en dat zorgt ervoor dat ik heel breed kan gaan, van een rock set tot aan een hip-hop en van een guilty pleasure tot aan uk of future house, Zolang ik daar maar mijn eigen look en feel overheen gooi. Wel draai ik volgens een bepaalde denkwijze.

Kun je wat meer kwijt over die denkwijze?
Het gaat tegenwoordig meer om een DJ Carriere en een heel marketingplan om het draaien heen. En vervolgens maar hopen dat je een superster wordt. Ik draai meer uit de overtuiging dat ik iets tof vind en dan hoop ik dat dat bij het publiek aankomt.
Ik draai omdat ik een liefhebber ben. Toch doe ik het ook zeker om het publiek te entertainen en ik zit er niet echt mee wat andere mensen daarvan denken.

Kunnen we in de nabije toekomst releases van je verwachten?
Momenteel ben ik heel druk bezig met een EP. Dat word de eerste David Ghetto Ep met 3 of 4 Tracks daarop. Deze staat gepland voor Oktober dit jaar en daar wil ik absoluut de tijd voor neme, ik wil het namelijk niet forceren. Ik vind het super belangrijk dat het wel bij de naam David Ghetto past. En als ik het absoluut niks vind, dan gaan we het niet uitbrengen. Het valt me wel op dat veel DJ’s iets naar buiten brengen, om maar geboekt te worden. Echter lopen de boekingen bij mij gewoon lekker door.

Als je zelf een stage zou mogen hosten, wie zou je dan absoluut boeken?
Zo, dat is een lastige vraag. Het kan heel veel kanten uit gaan. Ik zou vooral namen boeken die je eigenlijk nergens ziet, zoals: Tom Barman met een DJ set, Jules Deelder met een set vol oude jazz voor de warming up. Vrienden van mij die draaien, welke ik ook absoluut heel tof vind zoals: Willy party uit Amsterdam die gewoon Andre Hazes sets draait. Ook denk ik aan Vic Crezee. Naar mijn idee beste dj van NL. Maar aan de andere kant vind ik Yellow Claw ook heel cool en natuurlijk hoort Feest DJ Ruud daar ook bij. Wat ik ook super tof vind is Benji B van BBC 1 Radio uit Engeland.

Wat gaat er in je om tijdens een DJ set? 
Het is meer een bepaalde vorm van energie, bepaalde dj’s die geen zin hebben om te draaien moeten er eigenlijk gewoon mee stoppen. Ik vind het erg tof om voor een volle zaal of stage te staan op een festival. Laat ik het zo zeggen: als je zelf muziek draait die je echt super cool vind en mensen reageren daarop dan krijg ik daar superveel energie van denk ik. En vanuit die optiek is het vooral energie geven en krijgen, het werkt eigenlijk als een dynamo.

Welke eisen stel je aan een DJ Booth?
ik heb echt een hekel aan clubs die hun zaken niet op orde hebben. CDJ’s waar de cue knoppen niet van werken, dat zijn echt de meest vervelende dingen die ik ken. Sowieso vind ik het heel erg belangrijk dat de monitors het gewoon goed doen, omdat je als DJ je niet kan richten op zaal geluid. Geluid in de zaal is wel heel erg belangrijk maar vooral voor het publiek en niet voor mij, ik vind het altijd fijn als rechts van me de monitor is maar dat is meer gewenning. Ook ben ik van mening dat je club het laatste materiaal moet hebben staan, geen oude cd spelers en oude mixers. Maar een setje CDJ2000’s en DJM800/900 is wel minimal vereist. Dat vind ik belangrijk omdat ik veel met cue knoppen en ook met hot cue’s werk. Als dat niet werkt, is dat op zijn zachts gezegd, erg vervelend.

Heb je een studio?
Nee, ik heb een kantoor met 1 iMac met 2 studio monitoren. Daarlangs heb ik nog 2 Macbooks, eentje voor onderweg en eentje voor thuis. Ik gebruik altijd RekordBox waarmee in mijn tracks op mijn USB sticks zet.

Je bent nu best ver met draaien. Waar zie je jezelf dit over 2 jaar staan? 
Natuurlijk heb ik ambities, om te beginnen wil ik gewoon op de tofste festivals van Nederland wil staan. Denk aan het Appelsap Festival in Amsterdam, Lowlands zou ik ook heel erg leuk vinden en wat me supertof lijkt is om een keer in de Paradiso te mogen draaien.
Waar ik verder over 2 jaar sta? Dat ligt er natuurlijk aan hoe de EP door het publiek ontvangen wordt. In ieder gavel hoop ik een stukje hoger op de festival line-ups te mogen staan.

Ben je niet bang wanneer de EP supergoed ontvangen wordt dat je minder tijd hebt voor Calico Jack?
Nou dat gaat niet gebeuren want ik denk dat me collega dan iets anders zegt. De winkel is bij mij gewoon Prioriteit nummer 1. Natuurlijk ik zou het wel heel prettig vinden. Dat betekend dat ik me boekingen een stuk exclusiever kan doen, Gewoon kiezen, nu doe ik ongeveer 15 tot 20 boekingen per maand, dus  dat is wel aardig veel. Het is absoluut leuk maar aan de andere kant is het ook heel arbeidsintensief maar dat vind ik wel tof. Aan de andere kant vind ik het niet erg om minder boekingen te doen waardoor het een stuk exclusiever wordt.

Hoe ziet voor jou de zomer eruit? Ga je de badplaatsen bezoeken?
Nee, nee ik ga geen badplaatsen doen, misschien 1 a 2 maar daar kan ik nog niet teveel over zeggen want die zijn nog niet bevestigd. Maar er komen wel super veel festivals aan!

De toekomst van Dj Gear veranderd en je ziet vooral DE opkomst van controllers. Wat vind je ervan dat DJ’s ompluggen naar bijvoorbeeld een laptop?
Ik heb er geen moeite, totaal niet zelf. ik draai zelf natuurlijk gewoon met CDJ’s en een mengpaneel, maar er zijn ook gasten die dingen live doen of met controllers. Ik denk dat dat voor iedereen z’n eigen keuze is. Wanneer dat hun ultieme passie is om het op die manier te doen dan moeten ze dat vooral doen. Dus ik heb daar absoluut geen moeite mee. Ik ben ook wel voor Vernieuwing.

Denk je dat het snel gaat veranderen?
Ja ik denk dat Pioneer gewoon geld moet verdienen. daarnaast is het is gewoon zo dat de techniek verandert. het gaat zo super snel dat ik verwacht dat we misschien over een jaar wel met heel andere gear draaien dan we nu doen. Voor mij hoeft het niet maar ik verwacht het wel. Toch zullen er een aantal dingen zijn die blijven. Denk bijvoorbeeld aan vinyl , dat blijft gewoon bestaan voor bepaalde muziekstijlen.

Je gaf net al aan dat je vanaf je 15e draait. Heb je vanaf dat moment ook hoogtepunten die je goed bijgebleven zijn? 
Ja, absoluut! Solar festival afgelopen jaar, dat was eigenlijk meer een thuis wedstrijd. Daar stonden wel een mannetje of 5000 tot ver buiten de tent.

Hoe ben je aan je DJ naam gekomen?
Dat ging als volgt. Ik stond bij Yellow Claw in het voorprogramma en zij vroegen me of ik dat vaker wilde doen. Waar ik natuurlijk ja op zei. Vervolgens kwamen we op mijn DJ naam, waarop Bizzey van Yellow Claw zei, misschien is het tof als jij je naam omzet naar David ghetto!

Hoe ben je in connectie gekomen met de jongens van Yellow Claw?
Dat kwam doorFrank Haagen en Jacco Grinwis van XXL Artist die avonden organiseerde met Yellow Claw in Kerkplein in Breda. Die hadden een voorprogramma nodig en ik kon toevallig en zo is dat tot stand gekomen. Zodoende zit ik nu ook bij een boekingskantoor, genaamd XXL Artist welke alle boekingen voor me verzorgd.

Wat vind je zelf leuk om te luisteren? 
Ik ben zelf echt een Indie pop liefhebber. Thuis luister ik bijvoorbeeld heel veel naar The Smiths, Oasis maar ik kan ook goed luisteren naar The Rolling stones of Jay Dilla. Het is wel heel breed bij mij. Thuis luister ik muziek die ik absoluut niet draai. Want als ik thuis muziek op zet, welke ik ook op de stage draai, dan kom ik niet tot rust.

Wat zit er in je DJ Bag?
Heel weinig. Drie USB sticks, mijn hoofdtelefoon van Sennheiser, type HD25, een voorraadje sigaretten en een banaan.

Calico Jack is dus je eigen kledingzaak. kun je daar wat meer over vertellen? Zijn het bijvoorbeeld 2 totaal verschillenden dingen of lopen ze in elkaar over?
Ik denk dat lifestyle, kleding Etc een belangrijker onderdeel wordt van de hele dance scene. Je imago is super belangrijk,visibility is heel erg belangrijk. hoe zie je eruit? Past je uitstraling bij je Imago? Dat zijn essentiële ingrediënten om succesvol te worden. Ik denk dat DJ’s daar veel mee bezig zijn. Misschien tot het extreme aan toe, maar ik denk wel dat het goed is omdat dj’s tegenwoordig toch een soort van popsterren zijn. Niet in mijn geval maar wel een Diplo, Tiesto of Martin Garrix, Daarbij is het zeker belangrijk dat het hele plaatje klopt, dus wat dat betreft zit het absoluut in elkaar verweven. Daar worden ook zeker trends gecreëerd, en DJ’s lopen vaak wel voor op dat vlak.
Maar iedereen kan hier terecht voor zijn coole outfit bij Calico Jack? Tuurlijk, iedereen is welkom. We hebben ook een flink klantenbestand aan DJ’s die na sluitingstijd gewoon op hun gemak even komen shoppen, met een bakje koffie.

Shoot vragen

Club of Festival?              Festival
Draaien of Produceren?  Draaien
Zelf ut of chillen?             Zelf uit
Leukste club?                  Charlatan Gent, Chicago Social Club Amsterdam, Grenswerk Pop podium                                              Venlo,
Met wie wil je graag samenwerken? Er zijn twee producers die echt met bommen komen on and on: Kaytranada & Cashmere Cat.
Wat is je favoriete track op dit moment? Tito Wun – The Way U Do It (Doc Daneeka Remix) en Klaves People.

Contact en Social Media

Mocht je meer over David Ghetto willen weten of een bezoekje aan de winkel brengen? Hieronder hebben we alle gegevens op een rijtje voor je:

Adres
Calico Jack
Klaasstraat 60
5911JR Venlo

Calico Jack Winkel
Instagram
Facebook
Twitter
Website

David Ghetto
Instagram
Facebook
Twitter
Soundcloud

Dave & Ron.