Op 21 en 22 februari is de vierde editie van Dancefair in de Jaarbeurs weer een feit. Dancefair is in rap tempo het educatieve netwerk evenement voor de ambitieuze en leergierige producer, dj, event organizer en dance-liefhebber die alles wilt weten op het gebied van muziek technologie en muzikaal ondernemerschap.

Header Dancefair

Met meer dan tweehonderd workshops, seminars en showcases verdeeld over achtien zalen én een imposante beursvloer, biedt het evenement plek aan meer dan vijfduizend bezoekers verdeeld over twee dagen.

Een arsenaal aan top artiesten en succesvolle ondernemers uit de hedendaagse muziek industrie delen hun kennis en vakgeheimen aan de bezoekers. Hoe werken zij in de studio? Hoe bereiden ze zich voor op hun gigs en wat waren hun valkuilen en hoogtepunten? Artiesten als Hardwell, Secret Cinema, Egbert, Armin van Buuren, Frontliner en vele anderen hebben gefungeerd als mentoren en de line-up van Dancefair 2015 belooft wederom een spektakel te worden.

5O7Y1047-bewerktToch is het evenement nog lang niet bij haar eindstation belandt volgens de organisatie en staan er veel verniewingen en verbeteringen op stapel op 21 en 22 februari tijdens Dancefair 2015.

“Ieder jaar groeien we, luisteren we naar de bezoekers en proberen we ons steeds in te tunen op de behoeften van dj’s,  producers en andere next wave ondernemers die meer uit hun muzikale carriere willen halen. Dit is een constante verandering. Die signalen en tips pikken we op met het team en verwerken dat direct in het programma. Dat maakt het voor ons als organisatie ook ieder jaar weer leuk en spannend.”

IMG_1796-bewerkt

Voorbeelden?

“Al vanaf het begin geloven we in de kracht van het niet scheiden van sounds tijdens Dancefair. We vinden het juist een kracht en meerwaarde dat je kunt leren van wat de verschillende stromingen allemaal te bieden hebben. Maar op technisch en theoretisch vlak zijn er tussen de stromingen wel wat verschillen. Hoe je jezelf meer in de kijker kunt spelen bij labels en organisatoren verschilt in de EDM, Harder en Underground scene. Hoe je deze moet benaderen, maar ook hoe je jezelf presenteert. Online, maar ook fysiek. Daarom hebben we bijvoorbeeld voor het eerst een Underground area ingericht die zich spitst op Techno, Deephouse en Tech-House producers, dj’s en organizers. Hetzelfde geldt voor de hardere stylen en natuurlijk EDM. We geven ze een eigen wereld als ze willen maar kunnen natuurlijk ook even bij de ‘buren’ kijken.

Een ander onderdeel is dat we netwerk momenten gaan organiseren. We merken ieder jaar dat er meer en meer industrie aanwezig is om elkaar te ontmoeten en contacten op te doen en vinden dat we dat daar iets mee moesten. Aan het einde van beide dagen zal er du seen network bash worden georganiseerd.

_DSC2910

En qua onderwerpen van de workshops en seminars?

“Eén van de belangrijkste verbeteringen is dat we meer duidelijk gaan maken welk niveau een bepaalde workshop is in de programmering. O.a. in de Mixing Mastering area zullen we gemiddeld en hoog niveau tutorials presenteren. Op zaterdag is Pro Audio Summit voor Dancefair bezoekers vrij toegankelijk waar pop engineers van top artiesten zoals Jett Rebel, Lady Gaga en vele anderen op hoog niveau zullen lesgeven wat zij gebruiken aan gear in de studio en hoe hun productie workflow in elkaar steekt.”

_DSC2966

Dancefair

Datum: 21 en 22 februari 2015

Openingstijden: beide dagen van 9:30 tot 20:00

Locatie: Jaarbeurs Utrecht

Kaarten zijn verkrijgbaar op http://www.dancefair.nl

Footnote:

Dancefair is een twee-daags educatief evenement in de Jaarbeurs in Utrecht voor iedereen die in de electronische muziek werkzaam is of wil worden. Door middel van workshops, seminars en panel discussies delen professionele DJ’s, producers, sound engineers, event organizers en PR professionals hun kennis en vakgeheimen met de bezoekers. Ook is er de mogelijkheid voor bezoekers om hun demo-tracks te laten beoordelen door diverse muzieklabels.

Naast het educatieve karakter van het evenement zal Dancefair ook dit jaar een expo ruimte hebben waar gear fabrikanten hun laatste producten zullen demonstreren. Tijdens de 2014 editie werden meer dan 5000 bezoekers ontvangen door meer dan 100 top artiesten en industry professionals.

Ook over netwerken gesproken zullen we ook algemene netwerk momenten faciliteren voor alle bezoekers. Er komt steeds meer industrie op Dancefair af die het een heel gezellig event vinden maar ook behoefte hebben elkaar te zien en deals te sluiten voor het aanstaande festival seizoen. Februari is een perfecte tijd daarvoor.