Afgelopen weekend vond Dancefair 2015 plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. En natuurlijk waren wij van Dj2Dj er bij! Zondag kon je in het verslag van Dancefair 2015 dag 1 al lezen wat er onder andere allemaal op Dancefair te zien en te doen was en vandaag blikken we dus voor de tweede maal nog eens terug naar de editie van dit jaar. Enjoy!

Dancefair 2015 laidback luke

Bron: Dancefair Facebook

Workshops

Ook op de tweede dag van Dancefair 2015 waren er natuurlijk weer talloze workshops. Zo help Paul Nolan mensen met hun Techno producties en legde hij uit hoe je nu die zo herkenbare Drumcode sound krijgt. In de middag gaf de Nederlandse koning van het Dj-en Laidback Luke een demonstratie over wat nu het “echte Dj-en is”. Daarnaast waren er workshops over het produceren van Hardstyle door Audiofreq en legde Dyro aan het publiek uit hoe hij destijds zijn track Against All Odds gemaakt heeft. Kortom, voor ieder wat wils.

Seminars

Ook de bekende Dancefair seminars konden op de tweede dag natuurlijk niet ontbreken. De dag begon met verschillende breakthrough artist panels met onder andere Bougenvilla, Cin City, The Geminizers en Ferro. Later op de dag waren er ook nog seminars met onder andere La Fuente, Warren Fellow, Thomas Newson en legendes binnen de hardere stijlen zoals Promo, Zany en Mental Theo waar werd gesproken over vroeger, het nu en de toekomst van de Dance scene.

Dancefair 2015 seminar

Bron: Dancefair Facebook

Beursvloer

Natuurlijk hadden we ook genoeg tijd om nogmaals over de beursvloer te wandelen. En spelen met nieuwe spulletjes blijft toch het leukste wat er is. Voor zowel de Dj als producers onder ons was er genoeg te beleven met merken als Ableton, Reloop, Arturia en Pioneer.

Dancefair 2016

Dancefair was nog maar een paar uurtjes afgelopen of de datum van de 2016 editie werd alweer bekend gemaakt. 13 en 14 februari kun je dus alweer afstrepen in je agenda, want Dancefair 2016 staat dan weer voor je klaar. En je kunt nu zelfs al tickets kopen!

Ben je zelf ook naar Dancefair geweest? Wat vond jij de leukste workshop of seminar van dit jaar?