Dag 1 van Dancefair 2015 zit er alweer op en dat geeft ons even de tijd om terug te kijken. Onze eerste indruk? Dancefair wordt ieder jaar weer groter en groter en trekt steeds meer bezoekers. Ook dit jaar was het weer strak georganiseerd en stonden er weer tientallen artiesten klaar om gave workshops en vernieuwende seminars te geven. Er werd veel aandacht besteed aan de grote veranderingen die de Dance scene wereldwijd heeft doorgemaakt de afgelopen jaren en dat leverde vaak interessante discussies op.

dancefair 2015 - dag 1

Workshops

Afgelopen jaar kwam natuurlijk ook de Kontrol S8 uit van Native Instruments en zij waren dus ook graag bereid hier enkele workshops over te geven, samen met workshops over digital djing in het algemeen. Andere interessante workshops op de eerste dag waren bijvoorbeeld de mash-up workshop van KRK en de Cubase workshop door Tek/Jump producer Pat-B.

Beursvloer

Ook dit jaar was de grote beursvloer weer goed gevuld met een groot aantal producenten uit de dj en producer wereld. Zo kon men op dj gebied bijvoorbeeld aan de slag met de nieuwste gear van Native Instruments en Reloop. Maar ook de producers onder ons hoefden zich niet te vervelen met uitgebreide stands van bijvoorbeeld NORD en KORG. Een erg gave plek op de beursvloer is het Mediacenter waar Roland enkele volledige AIRA opstellingen had staan met onder andere de TR-8, TB-3,  waar je naar hartenlust mee kon spelen. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om gear te kopen bij enkele van de grotere spelers in de Nederlandse markt en verder waren er stands over bijvoorbeeld gehoorbescherming, administratieve zeken, etc.

Seminars

Tijdens de seminars was er veel interactie met het publiek, zoals bijvoorbeeld het gesprek in de Harder zaal tussen Audiofreq, LNY TNZ en Audiotricz met als host Mental Theo, waar werd gesproken over de ontwikkeling en verdergaande fusie tussen de zachtere EDM stijlen en stijlen als Hardstyle, Freestyle en Hardcore.

Ben je zelf ook bij de eerste dag van Dancefair 2015 geweest? Laat in een reactie weten wat jij de tofste workshop of seminar vond!