Al sinds de start van één van Nederlands eerste dancefestivals neemt Trance een prominente plek in op het terrein. Na de wereldwijde Trance explosie rond 2000 kreeg de populaire stroming een eigen Mainstage tijdens Dance Valley. Met memorabele optredens van wereldnamen als Tiësto, Armin van Buuren, Ferry Corsten, Paul van Dyk, Rank 1 en Sander van Doorn is het Trance podium een krachtige bezoekersmagneet gebleken.

TRANCE VALLEI
Na de introductie van de vier ‘Grounds’ – The Holy Ground, The Solid Ground, The Higher Ground en The Secret Ground – ontstond een heuse Trance Vallei in Spaarnwoude. Op 6 augustus heeft Dance Valley daarom een volwaardig Trance festival binnen het moederfestival. Een buitenpodium in de tweede ground, gehost door de beste buitenlandse Trance act ter wereld.

ABOVE & BEYOND
Het supertrio Above & Beyond uit Engeland is een dag lang baas over hun Above & Beyond’s Group Therapy stage. De nummer 5 uit de DJ Mag Top 100 toont met een 100% buitenlandse bezetting aan dat de beste Trance niet perse uit Nederland hoeft te komen. Met een progressieve sound respecteren ze het verleden, maar staat ze ook stevig in het heden, zonder geforceerde House experimenten.

Onlangs nog was Above & Beyond één van de winnaars van ASOT500 in Den Bosch, waar ook Duitslands grootste Trance formatie Cosmic Gate tot de uitschieters behoorde. Tijdens Dance Valley treden behalve hostingpartner Above & Beyond en het kosmische duo Cosmic Gate, de Ierse nummer één John O’Callaghan, de Brit Mat Zo, de Finnen Super8 & Tab, het Noorse Boom Jinx en de Australiër Jaytech op.

THE OTHER GROUNDS
Hoewel is gebleken dat een deel van het fanatiekste publiek de Trance Ground nauwelijks verlaat, ligt er voor de elektronische muziekliefhebber nog een spannende route vol verrassingen in het verschiet. Zo is er de Higher Ground met een overweldigende outdoor Showtek presents Dutch Master Works area en natuurlijk de vertrouwde HQ area. The Holy Ground met daarin de Dance Valley Mainstage is al zestien edities lang één van de mooiste festivalplekken op aarde.

Het meest diverse aanbod vind je in The Solid Ground met de beste House, Techno, Tech-House, Progressive en Crossover DJ’s en live acts. In deze laatste Ground vervolgen we ontdekkingsreis volgende week.

Zo staat The Solid Ground in het teken van de beste House, Techno, Tech-House, Progressive House en Crossover. Terwijl The Holy Ground al zestien edities één van de mooiste festivalplekken op aarde is om getuige te zijn van een waanzinnige eind show.

Dance Valley