Casio presenteert vandaag zijn nieuwe DJ producten genaamd de Trackformer Series. Met de XW-DJ1 DJ Controller en de XW-PD1 Groove Center kunnen DJ’s en producers al hun creativiteit loslaten op hun favoriete tracks en samples.

XW-DJ1 DJ Controller

Met zijn 7-inch grote platter, dat het gevoel biedt van een echte draaitafel, filters en cross fader biedt Casio’s XW-DJ1 zijn gebruikers de mogelijkheid om de authentieke ‘scratch stijl’ toe te passen bij het mixen van tracks.

XWDJ1

De XW-DJ1 is te gebruiken met Algoriddim’s DJay 2 apps voor iPad en iTunes. Zo kun je direct alle cue-points, tempo sync, effecten, loopfuncties en nog veel meer besturen, waardoor het draaien via deze app een heel nieuwe ervaring wordt. Je hebt ook de mogelijkheid om verbinding te maken met Spotify en rechtstreeks daarvan af te mixen. Daarnaast werkt de XW-DJ1 op batterijen en zit er een ingebouwde speaker in. Hierdoor is hij overal mee naartoe te nemen!

XW-PD1 Groove Center

De XW-PD1 beschikt over de sound engine van Casio’s fameuze XW synthesizer serie, waarin presets zitten die gemaakt zijn door professionele producers en waarmee je allerlei dance genres kunt bespelen. De XW-PD1 heeft 16 snelheidsgevoelige pads en 4 draaiknoppen waarmee je live muziek kunt produceren.

XWPD1

Daarnaast heeft de XW-PD1 een buitenring met 16 knoppen, waarmee de gebruiker meteen kan zien hoe het ritme op dat moment gaat. Met de 16 pads kan je zowel allerlei ritmes creëren, als verschillende DSP effecten toepassen, zoals roll, filter, bit crusher, break en pitch shifter. In de XW- PD1 zitten allerlei drum samples waarmee je allerlei muziekstijlen kunt maken. Al deze geluiden zijn vanzelfsprekend ook te bewerken. De ritmes die je speelt met de pads zijn in real time op te nemen en er is ook de mogelijkheid om zelf samples op te nemen van een microfoon of andere bron.

De output van de XW-PD1 is aan te sluiten op de input van de XW-DJ1, waardoor je de twee units samen kunt gebruiken. Op deze manier worden een hele hoop dingen mogelijk, zoals het live remixen en produceren van tracks.

De DJ versie zal vanaf januari te koop zijn voor zo’n €300, en de PD versie vanaf maart voor de prijs van €400. Voor meer info, check www.casiomusicgear.com