Avicii heeft al zijn optredens dit jaar geschrapt. Dat heeft zijn woordvoerder aan het Amerikaanse magazine Billboard laten weten. De Zweedse artiest geeft aan dat alle optredens, het opnemen van zijn album Stories en het regisseren van zijn eigen videoclips hem teveel zijn geworden en een periode van rust inlast.

Avicci zegt optredens af

In een statement zegt Avicii het volgende: “Ik kijk er naar uit om samen met mijn team innovatief te blijven en grote veranderingen teweeg te brengen, niet alleen met mijn muziek. Ik verplaats mijn promotionele verantwoordelijkheden voor mijn tour naar volgend jaar en heb nu de mogelijkheid om me op mezelf te focussen en tijd te spenderen om op te groeien op een manier waar ik tot nu toe geen kans voor heb gehad.”

Het is niet de eerste keer dat de artiest bekend van hits als Hey Borther en Levels optredens cancelt. Vorig jaar zegde hij ook al optredens af vanwege gezondheidsproblemen. Avicii geeft aan destijds nooit echt rust te hebben gehad. “Het is moeilijk nee te zeggen in de muziekindustrie.”