Bijzonder nieuws vandaag. Zojuist heeft Apple dan toch de meest recente versie van de Logic Pro DAW onthult. Logic Pro X heeft een nieuwe look gekregen, nieuwe effecten en instrumenten, iOS integratie via Logic Remote en uiteindelijk ook meer kracht!

Logic Pro X

De gestroomlijnde interface geeft nu toegang tot geavanceerde tools en functionaliteit voor meer ‘technische’ taken, of de muzikanten kunnen ze verbergen om zich meer op het creatieve aspect te concentreren. Flex Pitch helpt gebruikers om vocalen te verbeteren (a la auto-tune). Je kan zelfs melodieën van opgenomen audio veranderen en aanpassen door individuele noten binnen de audio waveform aan te passen. Track Stacks geeft je de mogelijkheid om multiple tracks te stapelen en te organiseren en om gelaagde, vol klinkende instrumenten te creëren. Met Smart Controls kun je met slechts één beweging meerdere plugins en de bijbehorende parameters beïnvloeden voor snel en krachtig sound design. De Mixer is aangepast en verbeterd om mixsessies meer efficient te managen. Het overzicht is verbeterd wat betreft de signaal flow en dynamieken met verder makelijkere en snellere manier om kanaal inserts te creëren.

Logic Remote

Wat je bijna kon en mocht verwachten van Apple, ze hebben nu ook aan iOS integratie gedaan.Logic Remote is een innovatieve manier om de kracht van Logic uit te breiden met gebruik van de iPad. Logic Remote is ontwikkeld om gebruik te maken van het voordeel van de iPad multi-touch display. Je krijgt de mogelijkheden voor nieuwe manieren van audio opnemen en gebruik van instrumenten in Logic Pro X van waar dan ook in je eigen studio. Je kan in feite je iPad veranderen in een keyboard, drum pad, fretboard van een gitaar, mengpaneel of transport controle.

Logic Pro X heeft verder nog talloze verbeteringen en toevoegingen zoals onder andere Drummer, een Drum Kit Designer plug-in, maar liefst negen nieuwe MIDI plugins, een nieuwe Retro Synth en vele nieuwe geluiden met een compleet nieuwe Sound Library.

Logic Pro X is verkrijgbaar vi de Mac App Store℠ voor $199.99 (US). Logic Remote is beschikbaar als gratis download via de App Store.

Update 29 Juli: Apple heeft zojuist een versie 10.0.1 update uitgebracht.