60 festivals in 1 weekend, dat krijg je als bezoeker voorgeschoteld op Amsterdam Festival Experience op 8 en 9 augustus 2015. De geestelijk vaders van Club Godverdomme, de club voor DJ’s die nog nooit eerder draaiden, geven deze zomer middels een nog nooit eerder vertoond concept alle festivalgangers de kans een eigen festival te organiseren op het  Amsterdamse stadsstrand “De Oeverlanden”.

Amsterdam_Festival_Experience

8 en 9 augustus staan 30 partytenten en geluidssets klaar om per dag ingevuld te worden door iedere vriendengroep met een goed (of slecht) festival-idee. Potentiële organisatoren kunnen hun idee inzenden door de titel, beschrijving en een afbeelding van het festival te plaatsen in het Facebook-event.

De 60 beste en meest populaire ideeën worden gekozen door de jury, deze vriendengroepen krijgen een eigen Facebook-event en kortingstickets om al hun vrienden mee te kunnen nemen. Ook strijden zij om upgrades. De best verkopende, en op Facebook meest populaire festivals krijgen allerlei upgrades. Zij maken onder meer kans op een grotere festivaltent, meer geluid, special effects (zoals CO2-kanonnen), danseressen en een backstage ruimte. De beste festivals verdienen meerdere aaneengeschakelde partytenten en extra voorzieningen. De groep met het minst populaire festival moet het doen met een partytent tussen de dixies.

infosheet
Ondertussen zijn er 20 festivals bevestigd waaronder: Het Sitdown-festival, Holy Moly Aluminiumfolie-Festival, Knuffelrock-Festival, Brabanders in Amsterdam-Festival en het Bring Your Own Poolparty-Festival.

Er zijn nog 40 festival-plekken te vergeven. Wil jij kans maken op jouw eigen festival? Geef je dan via het Facebook-event van Amsterdam Festival Experience 2015 of ga naar de website.