Gehoorbescherming is voor zowel de DJ als het uitgaanspubliek een belangrijk hulpmiddel om je oren te beschermen. Menselijke oren zijn gevoelig en zeer kostbaar. Gehoorbeschadiging kan elke bezoeker van een event, feest of zelfs kroeg oplopen. Door simpelweg te lang blootstaan aan hoge volumes. Gelukkig dragen steeds meer mensen tijdens het draaien en of uitgaan al bescherming maar nog lang niet iedereen doet dit. Ook is de ene vorm van bescherming, de andere niet. Wij vinden bescherming absoluut een belangrijke hulptool en raden iedereen dan ook aan, dit te dragen. Speciaal voor jullie testen wij de PartyPlug’s van Alpine. Wat onze bevindingen hierover zijn lees je hieronder, samen met een mooie winactie.

Alpine PartyPlug with picture

Gebruik

De PartyPlug’s zijn makkelijk in gebruik. Met behulp van bijgeleverd hulpstuk draai je ze gemakkelijk in het oor en met een kleine handbeweging verwijder je ze ook weer snel. Schoonmaken is ook simpel, je spoelt ze af met water en zeep, laat ze drogen en je kunt ze weer hergebruiken. Dankzij het bijgeleverde reisdoosje, kun je ze ook nog eens goed beschermd meenemen. Handig!

Demping

De PartyPlug series maakt gebruik van demping, in principe doet dit niks anders dan het aantal decibels waar het oor aan blootgesteld word met een factor x te reduceren. Hierdoor krijg je dus een lagere druk op het oor, waardoor de gehoorgang minder snel geïrriteerd raakt en schade aan het oor helpt voorkomen.

Resultaat

Onze ervaring met de PartyPlug is positief. Waar normaal na een lange periode zonder gehoorbescherming op een feest, toch duidelijk invloed op het gehoor geeft, is dit met gebruik van de PartPlug’s niet het geval. Dit scheelt echt enorm! Ook wanneer je met de omgeving wilt praten merk je een groot verschil, je kunt je veel makkelijker concentreren op de persoon waar je meespreekt, zonder te veel omgevingsgeluiden mee te krijgen. Mocht je ze even niet willen dragen, zijn ze ook snel weg te nemen en weer te herplaatsen, kwestie van seconden.

Vliegtuig en andere doppen

Alpine maakt naast de PartyPlugs ook doppen voor andere doeleinden. Zoals de FlyFit, welke wij ook testen. Ook hier wederom een zeer positieve ervaring. Ikzelf heb last van het druk verschil tijdens het stijgen en dalen, echter met het gebruik van de FlyFit werd de druk veel lager en de pijn die ik normaal zou ervaren was dan ook stukken minder. Naast de FlyFits zijn er onder andere: SleepSoft, MotoSafe, WorkSafe, SwimSafe en nog vele andere doppen verkrijgbaar. Neem zelf maar eens een kijkje op hun website voor het complete assortiment.

voordelen +/-

DJ2DJ_Alpine_Partyplug_Filter+ Prijsstelling
+ Bewaardoos
+ Herbruikbaar
+ Afwasbaar
+ Dempt goed
– Niet altijd even makkelijk uit oor te halen
– Wennen (kan in het begin als vervelend aanvoelen)
 

Winactie

Wij mogen in samenwerking met Alpine Nederland twee setjes PartyPlugs weggeven. Dit is natuurlijk de uitgekozen kans voor jou om de plugs zelf eens goed te testen. Door het zelf te ervaren kom je natuurlijk het beste erachter of dit nu daadwerkelijk ook echt voor jou veel scheelt. Hoe kun je meedoen? Tweet deze review met een originele tekst en neem daarrin de volgende gegevens mee: #PartyPlugDJ2DJReview @alpinehearing & @dj2dj  – Einddatum is 10 juli. Wij kiezen daarna in samenwerking met Alpine de winnaars uit. Zij zullen persoonlijk bericht hierover ontvangen.

Conclusie

We zeiden het al eerder, gehoorbescherming is enorm belangrijk. Tijdens het testen van deze oordoppen zijn we ons daar nogmaals bewust van geworden. Het grote voordeel van de PartyPlug is dat ze goed betaalbaar zijn. Gehoorbescherming kan een prijzige aangelegen worden, zeker als je ze op maat laat maken. Dit is wel een optie voor mensen die wekelijks blootgesteld worden blootgesteld aan hoge DB’s. Nu zijn de Apline plugs natuurlijk en erg goede oplossing om toch beschermd rond te lopen op een feest, zonder al te hoge kosten met zich mee te brengen. Wij hebben zeer positive ervaringen met deze doppen en raden ze dan ook iedereen aan! Ben je toch niet helemaal overtuigd, doe dan gewoon mee aan onze prijsvraag en wie weet kun je ze binnenkort zelf testen!