Eerder dit jaar plaatsen wij een review van de PartyPlug‘s, nu bracht het Alpine afgelopen maand nieuwe oor doppen uit, de MusicSafe Pro. Natuurlijk waren wij benieuwd of deze nu ook echt beter zijn dan de PartyPlugs en testen wij ze voor een review. Want zoals we al eerder aangaven, er is niks zo belangrijk voor een muziekliefhebber als je gehoor!

MusicSafe_Pro_DJ2DJ_Review

Eerste Indruk

Toen ik de MusicSafe Pro serie ontving, vergeleek ik deze uiteraard met de PartyPlug. Toegeven, Deze zien er een stuk professioneler uit. Ten eerste krijg je er een nette draagbox bij, en zit er een koord bij welke je aan de oordoppen kunt bevestigen en dat is ideaal! Erg fijn als je even de doppen wilt uitdoen als je bijvoorbeeld  even buiten staat en aan het praten bent. Lekker aan het koord rond je nek en geen zorgen dat je ze kwijt bent.

Naast dit zitten er ook drie soorten filters bij, erg fijn; zo kan je zelf bepalen hoeveel demping de doppen je bieden. Want misschien wil je wel net iets meer hebben of minder dan de gemiddelde persoon. Of vereist de activiteit dat wel van de doppen.

Gebruik

De MusicSafe’s zijn in praktijk even gemakkelijk te plaatsen en verwijderen als de partyPlug’s. Een simpele draaibeweging is voldoende om ze in of uit het oor te krijgen. En zeker nu er een koord aan zit kunnen ze ook niet per ongeluk vallen tijdens dit proces. Ook de draagbox is erg prettig, zo kun je ze makkelijk en schoon meenemen van A naar B.

Het vervangen van de filters is ook een fluitje van een cent. Je kunt erg makkelijk zelf in een paar seconden de filters vervangen, het is niet meer dan een simpele plug welke in een rubberen buisje gedrukt word. Ook hiervoor is in de draagbox speciaal ruimte vrijgemaakt waarin je de extra filters kunt plaatsen zodat je ter plekke nog je demping voorkeur kunt aanpassen.

Demping

De MusicSafe Pro heeft zoals gezegd, meerdere soorten filters bijgeleverd. Deze zijn onderverdeeld in Wit, zilver en goud. Oplopend geven ze ieder net wat meer demping, wat betekend dat de witte de minste geven en de gouden de hoogste demping. Dit scheelt toch een dikke 5DB en dat is niet weinig , zeker als je bedenkt dat elke 3DB een verdubbeling van het geluid betekend!  Dit is ook iets wat in mijn test goed naar voeren is gekomen, en ik raad dan ook gebruikers aan om hier goed mee te experimenteren, dit kan echt een groot verschil betekenen.

Resultaat

Voor mij geven de MusicSafe Pro series toch een beter resultaat dan de PartyPlug, welke op zich al een erg nette vorm van gehoorbescherming is. Toch is het aan kunnen pasen van de filters echt een aanrader. En merk je echt een noemenswaardig verschil tussen de drie varianten.

In Praktijk

Bednek wel dat de MusicSafe Pro’s niet op maat gemaakt zijn, ze kunnen dus gaan irriteren bij langdurig gebruik, dit omdat ze een druk uitzetten om goed te blijven zitten. Ook zal een op maat gemaakt setje altijd beter beschermen omdat er simpelweg minder lucht langs de dop kan komen bij dan bij een universele variant. Toch vind ik dat deze doppen goed hun werk doen en zijn ze voor mensen die niet constant in de herrie staan een goed alternatief. Zeker als je ook nog eens het prijskaartje overweegt.

Tijdens het draaien

De MusicSafe Pro is gemaakt voor artiesten. Dit houd in dat ze ontwikkeld zijn met de artiest in het achterhoofd. Vandaar ook de keuze om drie soorten demping toe te voegen, want niet iedere artiest heeft natuurlijk niet eenzelfde soort eisen aan geluid. De een wil graag meer hoog en de ander meer laag. In praktijk betekend dit voor de dj’s onder ons dat je zo persoonlijk de demping kan aanpassen op jouw wensen. Erg prettig. Ik merkte dat ik bij de verschillende genres binnen de house het prettig vond om verschillende dempingen te gebruiken en dat kon gelukkig on the spot.

plussen en minnen

+opberg doos
+koord
+verschillende filters
+ gemakkelijk schoon te maken
– Niet op maat gemaakt
-kunnen gaan irriteren bij langdurig gebruik
 

Conclusie

Zoals je misschien al van ons hebt gemerkt, raden wij oordoppen echt aan, niet alleen tijdens het uitgaan maar ook tijdens het draaien kan dit een wereld van verschil betekenen, je wilt simpelweg niet weten hoeveel mensen er rondlopen met gehoorondersteuning dankzij een te grote druk op de oren door geluidsoverlast. En wil jij dat ook of geniet je liever langer van muziek? De MusicSafe Pro series krijgen van mij een hoge aanrader, dit zijn gewoon erg fijne, en gemakkelijk bruikbare doppen.