Nu hadden we afgelopen maand een drie deels vergelijkingtest met de naar onze eigen mening vier beste DJ apps voor de iPad. Hier hadden we ook de app van Algoriddim Djay in meegenomen. Nu stond de vergelijkingstest goed en wel een week online of Algoriddim kondigde Djay 2 aan. Nu konden wij natuurlijk niets anders dan deze nieuwe versie ook maarr weer eens goed testen en vergelijken met de eerste versie. Is deze update de moeite waard, of kan je best bij de oude blijven?

algoriddim-djay2-review-ft-dave-dj2dj_nl

Wat is er nieuw?

Wat opvalt als je de app opent, is dat het juist lijkt dat er vrij weinig veranderd is. Alles oogt grotendeels hetzelfde, wel zul je gelijk merken dat wanneer je een track inlaad de waveforms niet langer in kleur zijn maar inmiddels zijn vervangen door multicolour waveforms. Hieraan kun je makkelijker de elementen / energie van de track herkennen.

Ook heb je vanaf nu de optie om met HD Waveforms te werken zoals Algoriddim dit zelf noemt. Hiermee krijg je twee grote lopende wavebars naast elkaar, wat je nog meer controle over je tracks geeft.

Verder hebben ze een tab met ingebouwde effecten toegevoegd. In deze tab krijg je een tweetal kolommen met met ieder zes pads, waarmee je of voorgeprogrameerde ofwel zelf gekozen samples kunt triggeren en deze over de muziek kunt laten spelen. Ook heb je de mogelijkheid om stukjes van tracks te samplen en deze opnieuw te spelen.

Ook de manier van tracks analyseren is vernieuwd, in praktijk zul je dan ook merken dat dit een grote vooruitgang is, en dat terwijl bij DJay 1 deze eigenlijk al vrij goed was.

Wat is er verbeterd?

Ten eerste de geluidskwaliteit. Alles klinkt gewoon net even wat beter. Met namen de effecten hebben een grote vooruitgang gemaakt qua geluidskwaliteit.

De gekleurde waveforms vind ik echt een plus, een stuk duidelijker en het feit dat je ze nu ook groot naast elkaar kunt weergeven is een erg welkome feature!

En natuurlijk zijn de samples een erg fijne update, waar menigeen gretig gebruik van zal maken. Hiermee kun je je sets toch wat persoonlijker maken.

De mogelijkheid om je bibliotheek fullscreen te bekijken is voor mij persoonlijk ook een grote plus, dit zoekt zeker met een grote muziekcollectie toch net wat gemakkelijker.

Is versie 2 de moeite waard?

Ja, ik zou zeggen van wel. Mede door de geluidskwaliteit, de samples en de erg goede nieuwe HD waveforms zou ik de upgrade zeker aanraden. Ook voor nieuwe gebruikers van Djay maakt dit alles tot een erg mooie en komplete app.

Conclusie

Djay 2 is een waardige opvolger. Het geheel maakt op mij, mede door de HD waveforms meer een professionele indruk, waar ik van Djay vroeger altijd meer een ‘leuk voor de hobbyist’ indruk had. Zou ik Djay 2 dan ook aanraden? Ja, dat zeker! Maar kijk ook zeker even naar wat er nog meer te bieden is binnen DJ app land en lees voor het gemak ook even onze vergelijkingstest 😉 Vorige week hebben we trouwens ook een video gepost waarin DJ Ravine heel mooi laat zien hoe de app werkt en welke functionaliteit je mag verwachten.