Gisteren bracht Algoriddim de eerste professionele editie van hun app DJay uit voor Mac OS X uit, genaamd DJay Pro. Het is de eerste Dj software op je desktop die het mogelijk maakt tracks direct uit Spotify te streamen, waardoor je dus de beschikking hebt over meer dan 20 miljoen tracks. Daarnaast is DJay Pro uitgerust met een strakke features en een innovatieve interface, zodat jij jouw mix naar ‘the next level’ kunt brengen.

Algorrithm djay pro

Djay Pro wordt exclusief voor Mac OS X uitgebracht en maakt dan ook gebruik van alle mogelijkheden als 64-bit processing, multi-core track analyse, rendering van 60 frames per seconde en is het programma Retana en 5K ready. Dit alles zorgt voor een betrouwbare oplossing voor de digitale Dj .

Het hart van DJay Pro is het innovatieve en moderne interface dat verschillende flexibele lagen van functionaliteit bevat. Het combineert de turntable view die we al kennen uit de DJay app, met modes als horizontale en verticale weergave van de waveforms. Daarnaast zijn de live sampler, drum pads en het FX gedeelte in deze interface geïntegreerd. En over FX gesproken, niemand minder dan Sugar Bytes ontwikkelde 30 nieuwe stat-of-the-art audio effects die je kunt aanschaffen in de app.

Voor DJay Pro ontwikkelde Algoriddim een volledig nieuwe muziek bibliotheek die je instaat stelt je eigen tracks in bijvoorbeeld iTunes naadloos te combineren met de tracks die je streamt vanuit Spotify. Een andere leuke feature is The Echo Nest, wat je steeds nieuwe adviezen geeft over de volgende te draaien track op basis van verschillende criteria.

Daarnaast integreert Djay Pro gemakkelijk met jouw digitale hardware. Het programma ondersteunt meer dan 50 MIDI controllers van Pioneer, Numark, Reloop, etc., maar bevat daarnaast ook een handige MIDI Learn System. Hiermee kun je gemakkelijk je eigen mappings maken, aanpassen en opslaan.

DJay Pro is geschikt voor alle Macs die draaien op minimaal OS X 10.9 en is beschikbaar in de Mac App Store voor een tijdelijke actieprijs van $49.99 in plaats van $79.99.