Akai heeft op de NAMM nieuwe versies van hun MPK Midi Keyboard controllers getoond. De controllers hebben een slanker, compleet new design gekregen. Alle modellen, behalve de Mini, hebben full colour trigger pads gekregen die we ook kennen van de MPC Renaissance controller en verder ook nog een LCD scherm met uitgebreide parameters feedback.

mpk-261-akai-pro-namm-dj2dj_nl

MPK Serie

De serie is ontworpen om de lijn tussen hardware controle en software performance te vervagen. De MPK’s zijn nog steeds perfect om met je DAW te werken. De controllers krijgen verschillende extra’s mee in de vorm van software. Alle modellen krijgen sowieso Ableton Live Lite, Twist software synth van Sonivox en de eigen MPC Essentials mpk-mini-akai-pro-namm-dj2dj_nlsoftware mee. De twee topmodellen krijgen verder ook nog de Hybrid 3 van Air Music. Wil je voor het topmodel, de MPK261, gaan dan zit daar ook nog eens het Eighty-Eight Ensemble pakket van SoniVox bij.

De kleine MKP Mini (foto links) is uitermate geschikt als hulpmiddel om, onderweg, met een laptop te werken. Via de USB kan hij gevoed worden via de laptop (of computer).

Een team van Bax-shop was aanwezig op de NAMM en heeft met Drew Hollis van AKAI gesproken over de ge-update MPK Mini en MPK 225.

Prijs en Leverdatum

In Nederland zullen deze keyboard controllers waarschijnlijk pas in juni 2014 verkrijgbaar zijn. In dollars gaan de modellen kosten: MPK Mini 99 dollar, MPK225 250 dollar, MPK249 399 dollar en de MPK261 499 dollar. Nogmaals de prijzen zijn in dollars! Zodra we meer Europrijzen weten zullen we dat natuurlijk laten horen.

.