Deze week is het weer tijd voor één van de gaafste dance evenementen van het jaar, namelijk het Amsterdam Dance Event (Check hier onze #ADE14 pagina met nog meer interviews etc.). Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien is onze reporter Luuk al de hele week in Amsterdam om voor jullie de gaafste Dj’s te interviewen en de tofste feesten te verslaan. Nu is het dan ook tijd voor een interview met iemand die al jaren actief is in de scene, niemand minder dan Don Diablo.

ADE interview don diablo

 

Je hebt natuurlijk al een lange carriere achter de rug, maar het laatste jaar lijk weer je steeds populairder te worden. Hoe verklaar je dat zelf?

Afgelopen jaar heb ik natuurlijk mijn eerste internationale clubtour gedaan en dat heeft me heel erg veel gebracht. Ik ben ook wat meer draaibare muziek gaan maken die op de grotere labels zijn uitgebracht en daar kwamen ook wat hits uit. Ik ben natuurlijk erg lang bezig geweest in mijn eigen specifieke niche, maar nu heb ik op een of andere manier meer de aansluiting met de mainstream dance muziek. Het is voor mij lastig uit te leggen waar dat in een keer vandaan komt, maar het past nu beter.

Als je door de stad loopt zien we de hele tijd jouw logo’s voorbij komen, zit er iets speciaals in de planning of is dat gewoon puur promotie?

Haha, Ik weet van niets, er zijn aardig wat enthousiaste mensen in mijn fanbase en zie ook steeds mensen in een shirtje van mij langslopen. Ik heb erg trouwe fans moet ik zeggen en dat is de afgelopen jaren steeds verder gegroeid. Het zijn ook geen mensen die toevallig een plaatje van mij leuk vonden maar ook geïnteresseerd zijn in wat er achter de naam Don Diablo schuil gaat.

En wat denk je dat het komende jaar voor jouw te bieden heeft?

Eigenlijk vooral een soort van doorgaan waar ik nu mee bezig ben en veel nieuwe muziek maken. De komende tijden komen er veel nieuwe releases van mij uit. Daarnaast krijg ik bijna iedere week wel een aanvraag binnen om een remix te maken van vaak grote internationale artiesten en ik probeer gewoon zoveel mogelijk dingen op te pakken die ik tof vind om te doen. Uiteindelijk probeer ik zoveel mogelijk gebruik te maken van het momentum dat ik nu te pakken heb en iedere maand wel iets gaafs te doen of uit te brengen.

Dus ook een beetje kijken waar het schip strandt?

Ja, maar natuurlijk wel met beleid. Ik heb nu in ieder geval een fijne sound gevonden die mijn goed ligt, eigenlijk een combinatie van mijn oude en mijn nieuwe sound die een beetje tussen House en EDM in ligt. Dat heeft ook een beetje meer dansbaarheid maar ook nog steeds het vertrouwde mainstage gevoel en op een of andere manier klikt dat heel erg met wat er nu in de dance wereld gaande is.