A-Lusion, één van de pioneers van de Hardstyle keerde deze week terug met een nieuw album. Onne Witjes is alweer sinds 2003 bezig met het produceren binnen de hardere stijlen en geldt voor mij als een van de iconen uit de scene. Daarnaast runt hij sinds 2012 ook zijn eigen record label genaamd Lussive Music en verzorgt hij sinds dit jaar ook de boekingen van zijn artiesten. De laatste jaren is hij helaas een beetje op de achtergrond geraakt, maar met dit album is hij naar mijn mening weer helemaal terug!

In dit album neemt Onne je mee op een reis van de klassieke reversed bass, via euforische hoogtepunten naar de rauwe kant van zijn producties. Maar liefst 19 sfeervolle tracks staan voor je klaar en wij hebben hier de review voor je. Enjoy! en check ook even snel onze winactie.

A-Lusion - The Final Act - DJ2DJ Album Review + Winactie

Review

Vanaf de eerste track ‘All Around’ bouwen we meteen lekker op naar een melodieuze stijl die we de laatste jaren van A-Lusion gewend zijn. Dat betekend niet dat er in het begin niet meteen wat te beuken valt, tracks als Get Crazy en de 2014 mix van ‘In Every Place’ klappen er al lekker op.

Vervolgens is het tijd voor misschien wel de bekendste van het album tot nu toe, ‘All These Symbols’. Een samenwerking met talent S-Dee was afgelopen zomer niet weg te denken op de festivals en werd erg goed ontvangen door zowel collega dj’s en producers en het publiek erg goed ontvangen.

Zoals al gezegd, het album luistert weg als een soort verhaal dat voorgelezen wordt door A-Lusion zelf. En veel tracks bevatten dan ook meeslepende vocalen en enorm veel sfeer. Het beste voorbeeld daarvan (en voor mij de beste track van het album) is de hernieuwde samenwerking met Scope DJ, ‘Tears Will Dry’.

Maar voor dat je verveelt raakt door deze toch wat softere stroming binnen de Hardstyle gaat het gas er weer op. Samenwerkingen met rauwe artiesten als Luna en tracks als ‘Sloopwerk’ zijn 100% in het rauwe spectrum te plaatsen en zijn een waardige afsluiter van dit album.

Verdict

Opvallend is de grote samenhang in het album, je merkt dat het geproduceerd is met één idee en dat zorgt er voor dat je dit album hier liefste in een ruk wil beluisteren. Misschien voelt het af en toe een beetje 13 in een dozijn aan, maar de diversiteit in tracks zorgt dat je zeker niet verveelt raakt en dit album is dan ook voor iedereen toegankelijk. I

k hoop A-Lusion in ieder geval weer wat meer in de spotlights te zien, want met tracks als ‘Tears Will Cry’ en ‘All These Symbols’ bewijst hij dat hij het nog steeds in zich heeft!

Tracklist


01. A-Lusion feat. M’Key – All Around Us
02. A-Lusion & Betavoice – Get Crazy
03. A-Lusion – In Every Place (2014 mix)
04. A-Lusion – Good To Be Free
05. A-Lusion feat. Jannika – Untouchable
06. A-Lusion & S-Dee – All These Symbols
07. A-Lusion feat. Adamo Fiscella – As High As
08. A-Lusion feat. Lottie Mae Jones – Brand New Day
09. A-Lusion & Tyro Maniac feat. Rosli – Young & Fearless
10. A-Lusion & Scope DJ – Tears Will Dry
11. A-Lusion – Music in Motion
12. A-Lusion feat. Paolo Francisco – Energize
13. A-Lusion – Back To The Future
14. A-Lusion – Auditory Phenomena
15. A-Lusion – Are You Ready
16. A-Lusion – Pushing On
17. A-Lusion & Luna – You Do Not Control Me
18. A-Lusion – The Final Act
19. A-Lusion – Sloopwerk