Bij het zien van de eerste fotos dachten we allemaal hier, damn, dat ziet er sexy uit. De 4TrackTrigger is een specifiek voor Native Instruments laatste update van Traktor Pro 2 (versie 2.5) ontworpen DJ controller. De controller is ontworpen en ontwikkeld door Ivo Glanzmann, die ook verantwoordelijk is voor de 4MidiLoop DJ controller. Ook een controller die er zwaar ‘techy’ uitziet en waar we best wel enthousiast over waren toen we hem vorig jaar op de redaktie hadden.

4TrackTrigger

De controller is een compacte en compromisloze vierdeck controller, specifiek dus voor Traktor Pro 2.5 ontworpen en de ‘external mixer mode’. Dit nieuwe instrument is ontworpen met een ongelofelijke passie voor details en met de hand gemaakt in Zwitserland en Duitsland, door professionals vóór professionals, tot diep in detail en met veel nieuwe control features met maar liefst 150 knoppen in diverse kleuren en maten om hot cues te triggeren, samples te starten en effecten te activeren. Verder heeft hij zes displays en 172 LED’s voor looplengte, looprecorder en masterclock. 17 encoders voor snelle toegang tot browse, zoek loop-size en loop-move, wat een must is voor de moderne digitale DJ. Verder heb je ook nog twee aansluitingen voor voetpedalen, aan de achterkant, om nog meer supersnelle controle te hebben voor elk effect dat je maar wil.

Dit alles is gehuisvest in een ergonomisch en stevige functionele aluminium case, met dezelfde hoge kwaliteit die we van de Faderfox produkten kennen. De 4TrackTrigger zal halverwege juni beschikbaar worden. Meer details over prijs b.v. zullen dan ook bekend worden….